in

Last van deze vage klachten? Dat kan het zijn dat je Prikkelbare Darm Syndroom hebt! Belangrijk, dit kan een hoop duidelijk maken!

Veel mensen hebben vaak last van vage buik-klachten zonder te weten waar het vandaan komt!
Iedereen heeft er wel eens last van: de buik. De meest voorkomende gezondheidsklachten komen in de buik voor, maar het zijn tegelijkertijd ook de meest vage klachten. De klachten uiten zich vaak op verschillende manieren en komen lang niet altijd in dezelfde frequentie of hevigheid voor.

Toch heb je bijna elke dag wel iéts dat niet helemaal lekker zit in je buik. Je bent al meerdere keren naar de huisarts geweest maar die kan niks ernstigs ontdekken. Erg frustrerend, want deze symptomen zitten niet tussen je oren en het belemmert je om volop van het leven te kunnen genieten. Je hebt al bepaalde producten uit je dieet geschrapt maar ook dat biedt niet altijd soelaas. Een aantal vage klachten komen bij veel mensen (vooral vrouwen) voor en zijn tekenen dat je lijdt aan het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Lees verder op de volgende pagina om te kijken of jij je in de symptomen herkent én wat je kan doen om de klachten te verminderen!

Lees ook  Eet jij je haring graag met uitjes? Dat kan je beter niet doen en dit is waarom

De volgende klachten zijn het meest kenmerkend voor het Prikkelbare Darm Syndroom. Herken jij je hierin?

. Buikkrampen: vaak komen deze rondom je navel voor en ze kunnen uitstralen naar je rug of zij. De kramp is zeurend maar kan ook gepaard gaan met heftige pijnscheuten.
. Diarree of verstopping: een veel voorkomend symptoom is diarree of verstopping, wat resulteert in krampen en moeite met het toiletbezoek.
. Ogeblazen gevoel en een opgezette buik: vaak is de buik opgeblazen en voelt deze keihard aan. Dit gaat weer gepaard met klachten zoals winderigheid, boeren, rommelende buik en veel buikpijn.
. Vermoeidheid: omdat je darmen je voedsel niet verwerken zoals dat zou moeten ben je altijd met je buik bezig. Je voelt je moe, lusteloos en je hebt moeite met het vervullen van je dagelijkse taken.

Lees ook  Man stopt 64 centimeter lange oplaadkabel in zijn blaas

Wat kan je er nu aan doen?Als je vaak last hebt van diarree en/of verstopping kunnen ‘psylliumvezels’ uitkomst bieden. Deze helpen tegen beide vormen van ontlastingsproblemen en zijn in de natuurwinkel te koop. Neem ze in met weinig water als diarree-remmer en met veel water om verstopping te verhelpen. Daarnaast kan je proberen (altijd onder begeleiding van een arts of diëtist) het FODMAP-dieet te gaan volgen. Dit is een koolhydraatarm en intensief dieet waarbij je onderzoekt welke soort koolhydraten bij jou de meeste klachten veroorzaken. Maar bij alle klachten geldt; als je vermoed PDS te hebben, neem dan allereerst contact op met je huisarts!

Tandartsen willen niet dat jij dit weet: DIT natuurlijke product beschermt tegen gaatjes!

Last van een vastzittende hoest? Zo los je in één nachtje op!