in

Koppel vergiftigde peuter om te verbergen dat ze haar hadden doodgeslagen.

Een moeder en haar vriend worden ervan beschuldigd dat ze een eenjarige peuter vergiftigden in een poging om zware mishandeling te verbergen. Dat hoorde een jury tijdens een spraakmakend proces in het Verenigd Koninkrijk.

Eve Leatherland, die amper 22 maanden oud was toen ze in oktober 2017 overleed, had een gebroken schedel, gebroken ribben en een gescheurde lever.

Eve stierf in haar huis in Cornwall, waar ze woonde met haar moeder Abigail Leatherland en haar vriend Tom Curd.

Lees ook  ”Frikandel-Haute Cuisine” Ron Blaauw komt unieke viergangen frikandellen-diner

Volgens Cornwall Live werd er een grote hoeveelheid codeïne in haar bloed aangetroffen. Dit is een zware pijnstiller voor volwassenen die nooit aan kinderen toegediend mag worden.

Het koppel werd aangeklaagd wegens moord, doodslag door grove verwaarlozing en het veroorzaken van de dood van een kind.

Beiden ontkenden de feiten.

De medische experts stelden echter vast dat de zware verwondingen opgelopen werden voor het toedienen van de zware pijnstiller.

De openbare aanklagers zijn er dan ook van overtuigd dat de pijnstiller werd toegediend in een poging om de ware doodsoorzaak te verbergen.

Lees ook  Mama 'voedert' zombiezoon die verslaafd is aan online gamen

De openbare aanklager zei: “En dat allemaal terwijl geen van hen iets deed om haar te helpen. Meer nog, het lijkt erop dat ze hun tijd doorbrachten met televisiekijken, videospelletjes spelen, tekstberichtjes sturen en chatten op Facebook, op enkele meters van de plek waar Eve alsmaar verzwakte en uiteindelijk stierf in haar bed.”

Het proces loopt verder.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties.

Man sloeg zeemeeuw dood onder ogen van kinderen omdat het frietje gestolen had.

‘Onderzoek naar salaris Van Nieuwkerk’