in

Koppel met downsyndroom is al 25 jaar getrouwd en zijn nog steeds smoorverliefd op elkaar!

Het is nogal een cliché. Een cliché waarvoor veel mensen hun ogen laten rollen. Het is overigens lang niet voor iedereen voorbestemd om de zogezegde ‘ware’ tegen het lijf te lopen. Liefde is meer dan een emotie; het is een kracht die ons elke dag drijft – of we het nou willen of niet.

Kris Scharoun-DeForge en haar man Paul Scharoun-DeForge weten alles over de kracht van liefde. Het paar, respectievelijk 58 en 54 jaar oud, zijn allebei geboren met het syndroom van Down, maar dat staat hun geluk op geen enkele manier in de weg.

Niet alleen zijn Kris en Paul al heel lang samen, hun liefdesverhaal is een bron van inspiratie voor geliefden over de hele wereld. De twee zijn 25 jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt en sindsdien is de aantrekkingskracht niet meer afgenomen.

Lees ook  Jonge moeder (20) sterft één dag nadat ze diagnose van griep kreeg

“Ik keek in zijn ogen en zag mijn toekomst. Hij opende mijn wereld.” Aldus Kris.

Het was echter op Valentijnsdag 2018 dat het echtpaar echt iets had om naar terug te kijken. Het was hun 25e huwelijksjaar, en tevens bewijs voor iedereen die claimt dat mensen met het Down Syndroom te onvolwassen zijn om langdurig bij elkaar te blijven.

Het is dus niet meer nodig om te zeggen dat dit koppel vol zit met veerkracht. Helaas heeft Paul onlangs te horen gekregen dat hij lijdt aan vroegtijdige dementie. Een veel voorkomende ziekte die mensen met het syndroom van Down treft. Hij is verhuisd naar een gemeenschapsresidentie met faciliteiten zodat er goed voor hem gezorgd kan worden. Kris is elke dag bij hem om hem te steunen.

Lees ook  Jongen van 10 overlijdt na aanval door zes pitbulls

Ze zei: “Toen ze het me vertelden begon ik te huilen. Hij is mijn leven. Ik kan niet zonder hem zijn. ‘

Krijg jij ook geen genoeg van deze ‘feel good’ verhalen? Dan moet je HIER eens klikken.

Chauffeur kaapt schoolbus vol kinderen en steekt voertuig in brand

Gamewereld vraagt zich af: heeft Google de code gekraakt?