in

Koppel kiest ervoor om kind ‘gender neutraal’ op te voeden zodat het op latere leeftijd eigen gender kan bepalen

Een koppel uit Florida haalt de krantenkoppen nadat het heeft aangekondigd dat ze hun baby genderneutraal zullen grootbrengen. Ze verwijzen ook naar het kind als “theyby.”

Als je naar een gangpad in een winkel kijkt, zie je dat er nog steeds veel voorbeelden van geslachtsnormen om ons heen zijn. Sommige mensen proberen deze normen te bestrijden.

Ari Dennis is een van die mensen. Ari besloot de ruimte op de geboorteakte ‘onbekend’ te laten nadat ze haar baby had gekregen, volgens WTSP, een lokaal nieuwsstation.

Mus is het kind in dit verhaal, dat mag kiezen welke identiteit ze willen zijn als ze oud genoeg zijn. Sparrow heeft een oudere broer of zus genaamd Hazel, die 7 jaar oud is.

Lees ook  Hoogleraar 'We moeten meer angst gaan zaaien, laat maar zien die foto's van die kapotte longen’

Hoewel Hazel niet is opgevoed als een ‘zij-zij’, zegt ze dat ze een ‘demigirl’ is. Dit betekent dat ze zich identificeert als een deelmeisje.

Hazel wil wel dat iedereen meer neutrale voornaamwoorden gebruikt als het gaat om haar geslacht, zoals zij en zij.

Hazel vertelde het nieuws dat haar klasgenoten soms in de war raken, maar dat ze meestal behoorlijk respectvol zijn voor haar keuze.

Er is momenteel een gesloten Facebook-groep genaamd “Parenting Theybies” met 350 leden op het moment van deze publicatie.

Het is een groep die zich inzet om hun kinderen op dezelfde manier op te voeden als Ari. Veel van de groepsleden zijn geïnteresseerd in het opvoeden van hun kinderen om genderloos te zijn. Ze willen geen enkel geslacht opleggen aan hun kinderen.

Lees ook  Wat zal er gebeuren wanneer je al je exen in een groepsapp toevoegt? Deze gast doet het gewoon:

Natuurlijk heeft Ari veel kritiek gehad op haar keuze om Sparrow geslachtloos op te voeden. Veel mensen maken zich zorgen dat Sparrow opgroeit en verward raakt over de indentiteit. k

Maar Ari gelooft dat de baby zal weten wie ze zijn wanneer de tijd komt. Ze gelooft dat haar kind die keuze veel gemakkelijker zal kunnen maken dan veel mensen denken.

Hoewel het opvoeden van een baby om zijn eigen geslacht te kiezen nog steeds niet de norm is, overwegen steeds meer ouders deze keuze te maken wanneer ze hun eigen kinderen hebben. Het is een trend waar we binnenkort meer van zullen zien.

Billenfoto’s en strandplezier: Yolanthe showt billen in Dubai

Deze 12 producten maken eczeem en psoriasis alleen maar erger, en hoe je er vanaf komt