in

Cindy heeft 7 hechtingen en gebroken neus na vechtpartij met ex: “Ik had zijn bedreigingen serieus moeten nemen”

Cindy Dandois (35), één van de beste kooivechtsters van ons land, heeft een klacht ingediend tegen haar ex – ook een kooivechter. Musti B. (34) zou haar voor haar huis in Deurne geslagen hebben. “Hij viel me uit het niets aan. Ik heb zeven hechtingen – een litteken voor het leven.” Haar ex vertelt een heel ander verhaal en werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Tijdens de schooluren staat Cindy Dandois voor de middelbare klas. Erbuiten staat ze al 10 jaar in de ring als MMA-vechtster -kort voor Mixed Martial Arts. Die multidisciplinaire vechtsport combineert technieken uit onder meer judo, karate, kungfu, kickboksen en jiujitsu. Met 12 overwinningen en amper 4 nederlagen is Cindy van geen kleintje vervaard. “Maar als je een aanval niet ziet komen, is het moeilijk die af te wenden”, zegt Cindy.

Zij vertelt hoe ze vrijdagmiddag aan haar huis in Deurne werd opgewacht door Musti B. uit Antwerpen, die dezelfde sport beoefent. Volgens Cindy viel hij haar zonder enige vorm van waarschuwing aan. Volgens verschillende getuigen hield hij een sleutel in de hand om haar nog erger te kunnen verwonden. “Voor ik er erg in had, kreeg ik klappen in mijn gezicht. Mijn neus is gebroken”, vertelt Cindy. “Er is ook een diepe snijwonde, die werd gehecht met zeven hechtingen. Het zal een litteken voor het leven zijn.

Hopelijk zullen ze mijn neus opnieuw recht kunnen zetten. Ook al hou ik niet van vechten buiten de ring – ik ben geen straatvechter: ik heb me uiteraard verdedigd. Dit kon veel erger kunnen aflopen.”

Naar een motief hoeft ze niet te zoeken. “Jaloezie. Hij kon niet verkroppen dat ik enkel nog als vrienden door het leven wilde gaan. Hij bedreigde me al een tijdje, maar ik nam die bedreigingen niet serieus. Ik hoopte dat hij wel zou afkoelen. Tot hij vrijdag voor mijn deur stond.”

Lees ook  Zwarte pieten dit jaar voor het laatst in Eindhoven tijdens Sinterklaasintocht

Leugens
Musti B. barst in tranen uit als we hem vragen wat er is gebeurd. “Met die leugens kan Cindy mijn hele leven verwoesten. Ik heb haar graag gezien en ik zou voor haar door een vuur zijn gegaan. Maar wat zij nu doet, is er ver – héél ver – over.”

“Cindy en ik waren sinds 2017 samen, maar onze relatie was al enkele weken voorbij. Ik was vrijdagavond naar haar gegaan om mijn spullen op te halen. Buiten, op straat, hebben we staan bekvechten, maar ik heb op geen enkel moment een slag uitgedeeld. Cindy wel. Ze heeft zeven, acht keer naar mijn gezicht ‘gebokst’. Mijn lip is kapot. Ik probeerde haar handen vast te grijpen om haar zo te kalmeren.”

“Daarna is ze naar binnen gelopen”, gaat B. verder. “Ik laadde wat spullen in de auto en wilde wegrijden. Ineens kwam zij terug naar buiten gelopen. Haar gezicht zat onder het bloed – haar neus leek wel een bloedfontein. Ik weet niet wat er binnen is gebeurd, maar zij beweert nu dat ik haar met een sleutelbos in het gezicht heb geslagen. Dat is gelogen. Ik zou nooit een vrouw slaan. En al zeker niet met een sleutel.”

“Op sociale media word ik afgeschilderd als een lafaard die vrouwen slaat. Ze posten mijn foto en zelfs mijn adres. Collega’s en vrienden bellen mij om te vragen wat er aan de hand is. Ik ben zelf naar de politie gegaan om een klacht tegen Cindy in te dienen.” Tegen Musti B. werd vrijdag al een klacht ingediend voor slagen en verwondingen. Zaterdag liet de onderzoeksrechter hem gaan, maar hij kreeg wel een contactverbod van drie maanden opgelegd. “Ik zou al heel blij zijn als hij voor de financiële kosten moet opdraaien”, vertelt Cindy. “Hem naar de gevangenis sturen, hoeft voor mij niet. We zijn allemaal mensen, we maken allemaal fouten.

Lees ook  Jongetje (8) zwaargewond na aanrijding door trekker

Ik hoop dat hij ze inziet, opdraait voor wat hij heeft gedaan en zijn leven weer oppakt. En mij gerust laat, natuurlijk. Mij krijgen ze in ieder geval niet klein. Ik ben geen zielig slachtoffer dat in een hoekje gaat zitten huilen. Het is zwaar, maar ik ben er nog. Gelukkig maar. Dit had anders kunnen aflopen.”

Forfait geven
Normaal gezien had Cindy het voorbije weekend een belangrijke kamp in Den Haag moeten beslechten. “Ik heb helaas forfait moeten geven en hoop dat ik op tijd hersteld ben voor mijn volgende partij. Die is binnen drie weken al.”

Nog volgens Musti B. heeft Cindy de zware kwetsuur in scène gezet omdat ze te moe was om te vechten in Den Haag. “Ze heeft een zwaar programma met veel gevechten achter de rug. Vorige week was zij nog voor een gevecht in Amerika. Ik heb toen op haar vraag de lessen voor de kinderen overgenomen in haar MMA-school omdat ze niemand anders vond. En nu maak ik dit mee.”

Dit Dus: Uit onderzoek blijkt nu dat mensen die standaard te laat komen – Langer zullen Leven

Jonge moeder krijgt 25.000 euro voor terugbrengen verloren staaf