in

’Koningin Elizabeth is teleurgesteld en gekwetst door Meghan’

Koningin Elizabeth voelt zich gekwetst en teleurgesteld dat Meghan dit weekend naar Amerika is gevlogen om haar goede vriendin Serena Williams aan te moedigen in de finale van de US Open. De hertogin van Sussex was namelijk samen met haar man uitgenodigd door de koningin om de Schotse Highland Games bij te wonen.

Royaltykenner Caroline Graham omschrijft deze keuze van Meghan in de Daily Mail als een ’regelrechte domper’ en stelt dat Elizabeth gekwetst en teleurgesteld is. „De Queen had juist graag haar familie en vrienden samen gezien.” Volgens insiders van de koninklijke familie keek koningin Elizabeth erg uit naar een paar dagen ’gezellige chaos’ met haar achterkleinkinderen. Inclusief Archie dus.

De nieuwste telg van de royals heeft nog nooit een bezoek gebracht aan Balmoral omdat het ventje volgens Harry en Meghan ’te jong’ zou zijn. Een woordvoerder van Meghan stelt bovendien dat het koppel nog niet op het zomerverblijf in Schotland is geweest, omdat de Sussexes het simpelweg te druk hebben met hun werk.

Highland Games
De koningin werd dit weekend wel vergezeld door prins Charles en Camilla. Ondanks haar teleurstelling zag de Queen er stralend uit in een paarse jas en bijpassende hoed terwijl zij zich bij de 15.000 juichende toeschouwers van de Braemar Gathering Highland Games voegde.

Hoewel de verklaring dat Archie nog te jong zou zijn voor de reis naar Balmoral en Harry en Meghan het te druk zouden hebben met hun voorbereidingen voor hun reis naar Afrika in eerste instantie plausibel leek, lijkt hier toch het een en ander niet aan te kloppen. Zo vlogen ze in augustus wel naar Ibiza en Frankrijk.

Lees ook  Tien ontdekkingen die niemand kan verklaren

Dat Meghan afgelopen vrijdag spontaan besloot naar de andere kant van de oceaan te reizen om haar vriendin Serena Williams bij te staan, doet helemaal afbreuk aan de verklaring van hun afwezigheid. Sterker nog, ze bewijst hier meer dan ooit mee dat ze vastbesloten is haar eigen pad te bewandelen. Ooit werd ze omschreven als frisse wind die door het stijve koningshuis wervelde, maar tegenwoordig wordt ze eerder gezien als een orkaan die rond raast. De brunette trekt liever haar eigen plan en lapt de regels aan haar laars.

“Waar ligt haar loyaliteit?”
Als de afwezigheid van het echtpaar in Balmoral aanvankelijk misschien alleen maar teleurstellend leek, lijkt het nu op een regelrechte domper. De koningin zou verbijsterd zijn dat Harry en Meghan er keer op keer niet in slagen uit de slechte publiciteit te blijven. Ze is dan ook bang dat haar kleinzoon en zijn vrouw niet naar de adviseurs van de royals luisteren.

Met de keuzes die Meghan de laatste tijd maakt, rijst dan ook direct de vraag: Waar ligt haar loyaliteit? Kiest ze voor haar koninklijke rol als vrouw van prins Harry, of hecht ze meer waarde aan haar voormalige Hollywood-leven?

Nu eerder deze week bekend is geworden dat de hertogin haar eigen team heeft samengesteld, bestaande uit de Amerikaanse vertegenwoordiger Nick Collins, manager Andrew Meyer en advocaat Rick Genow, heeft het er alle schijn van dat ze meer hunkert naar haar oude levensstijl dan haar nieuwe rol.

Lees ook  Nicole uit Duivendrecht is klaar met de hitte en bouwde haar eigen zwembad

Yoga
Terwijl de koningin dit weekend premier Boris Johnson en zijn vriendin Carrie Symonds in haar zomerresidentie ontving, genoot Meghan direct na aankomst in Manhattan van een yogales. Een bron vertelt aan People dat er zo’n zestig mensen meededen aan de les en dat veel van hen overduidelijk doorhadden dat Meghan zich bij hen had gevoegd, maar zij respectvol hun mond hielden. Er lijken vooralsnog ook geen foto’s te zijn uitgelekt.

Het is niet bekend waar Meghan verbleef, maar een goede vriendin van haar, modeontwerpster Misha Nonoo, heeft een huis vlakbij de studio. Vermoedelijk bracht Meghan daar de nacht door. Eenmaal uitgerust trok ze naar de US Open waar ze moest zien hoe Williams in twee sets van de Canadese debutante Bianca Andreescu verloor.

Het is juist Meghans ambitie, zelfstandigheid en sterke karakter waar Harry ooit voor viel en het lijkt er dan ook op dat de hertogin niet van plan is haar koers te wijzigen. Hoewel ze hierdoor de laatste tijd juist vaker onder vuur ligt dan dat ze wordt geprezen, kan haar energie, gedrevenheid en intelligentie er juist ook voor zorgen dat de koninklijke familie alleen maar populairder zal worden, zeker bij de jongere generatie. Maar dat de koningin, die maar liefst 67 jaar ervaring heeft in haar functie, zich zorgen maakt over deze ontwikkeling lijkt niet meer dan normaal.

André Hazes: ’Dat is gewoon niet mijn kind’

Baby geboren met vreemde bult in nek – mama maakt foto tot het op angstaanjagende manier verandert