in

Koning Willem-Alexander heeft droevig weekend in Duitsland achter de rug

Koning Willem-Alexander was bij de begrafenis van zijn peetvader
Koning Willem-Alexander moest zijn vakantie in Griekenland onderbreken om een verdrietige reden. Zijn peetvader, vorst Ferdinand von Bismarck, werd afgelopen weekend namelijk in intieme kring in Duitsland begraven.

Ferdinand von Bismarck overleed op 23 juli en werd 88 jaar.

Overlijden
Ferdinand von Bismark is ’s avonds op 23 juli overleden in de St. Adolf-Stitft in Reinbek. Dit bevestigde de familie van de vorst twee dagen na zijn overlijden. Ferdinand was de achterkleinzoon van de Duitse rijkskanselier Otto van Bismarck en tevens de peetvader van koning Willem-Alexander. De Rijksvoorlichtingsdienst liet een dag later weten dat de Oranjes niet publiekelijk op het overlijden van de vorst wilden reageren. Tevens bleef het onduidelijk of prinses Beatrix en koning Willem-Alexander naar de uitvaart zouden gaan. Afgelopen weekend werd Ferdinand in privésfeer begraven. Koning Willem-Alexander vloog ’s ochtends van Griekenland over naar Duitsland om afscheid te nemen van zijn peetvader.

LEES OOK!
Wauw, Geraldine Kemper volledig uit de kleren voor deze foto’s:

Peetvader
Ferdinand von Bismark en Claus van Amsberg leerden elkaar kennen tijdens hun studie. De twee werden goed bevriend. Toen Claus van Amsberg in 1966 het huwelijksbootje stapte met prinses Beatrix trad Ferdinand als getuige op bij het huwelijk. Tevens werd hij een jaar later de peetvader van hun eerste zoon, koning Willem-Alexander. In september 1967 was Ferdinand aanwezig bij de doop en kreeg de koning Ferdinand als een van zijn doopnamen: Willam-Alexander Claus George Ferdinand.

LEES OOK!
Vrouw (29) loopt risico te overlijden door obesitas - ze verandert haar levensstijl en valt 104 kg af

Gebeurtenissen
De Duitse vorst bleef betrokken in het leven van de koning. Zo was hij aanwezig bij diverse bijzondere gebeurtenissen van de koninklijke familie waaronder het huwelijk van koning met Máxima in 2002. In 2013 liet Ferdinand trots weten dat Nederland boft met zijn petekind als koning.

Raymond van Barneveld doet boekje open over scheiding van Silvia

Lichamen gevonden: vermoedelijk Canadese moordverdachten