in

Koning weigert DNA af te staan in zaak buitenechtelijke dochter

De Belgische koning Albert II geeft geen DNA af om te bepalen of hij de biologische vader is van kunstenares Delphine Boël. Hij gaat met die beslissing in tegen de uitspraak van Het Hof van Beroep Brussel dat hem verplichte om DNA in te leveren.

De voormalige koning gaat in cassatie tegen het bevel van het Hof van Beroep om een DNA-test te ondergaan, zeggen de advocaten van Delphine Boël.

Weigeren
Boël (50) beweert al jaren dat zij een dochter van Albert II is. Zij probeert sinds 2013 via de rechter erkend te krijgen dat ze zijn dochter is, waarbij ze eist dat hij een DNA-test ondergaat. Albert ontkent dit al die jaren al, maar dat lijkt nu steeds moeilijker te gaan worden. Verschillende media noemen het weigeren van de test ‘een erkenning van het vaderschap’. Boëls moeder Sybille de Selys Longchamps zou tussen 1966 en 1984 een relatie met koning Albert hebben gehad.

Lees ook  Kijkers Vier Handen Op Eén Buik geloven hun ogen niet met jongste oma óóit!

Biologische vader
In oktober bepaalde Het Hof dat Albert binnen drie maanden een DNA-staal moest inleveren. Dat gebeurde nadat de juridische vader van de vrouw, de zakenman Jacques Boël, eerder DNA-materiaal afstond. Daaruit bleek dat hij niet de biologische vader is. Boël wil dat haar identiteit, en die van haar kinderen, wettelijk wordt erkend. Door naar het Hof van Cassatie, het hoogste rechtscollega in België, te stappen wordt de beslissing van Het Hof van Beroep opgeschort tot het vonnis is geveld.

Lees ook  'Ongelooflijk onbeschoft!': Boete voor rijdende filmers van dodelijk treinongeluk Etten-Leur

Isa Hoes valt op jonge mannen: ’Dat past bij mij’

Voormalig racepaard is op weg naar slachthuis – maar dan ziet de man iets op haar nek en benen