in

Konijn in brand gestoken in Apeldoorn: politie woedend

‘Ontzettend kwaad’ is de politie in Apeldoorn. Agenten hebben afgelopen nacht een konijn moeten blussen dat in brand was gestoken. Het arme dier was zo zwaargewond, dat ze het hebben moeten laten inslapen. De politie is nu op zoek naar mensen die weten wie de eigenaar van het konijn is.

Agenten reden afgelopen nacht rond 01.00 uur op de Woudhuizermark in Apeldoorn, toen zij een kleine brand zagen midden op de weg. Ze dachten in eerste instantie dat het om een rugtas ging en gingen er op af. ‘Opeens begon het vuurhaard te bewegen en sprong er een brandend huiskonijn uit het vuur. Wij hebben het vuur van het konijn afgeslagen’, schrijft de politie op Facebook.

LEES OOK!
Stewardess die omkwam bij vliegtuigcrash in Iran deelde akelige laatste Instagrampost

Geen gevoel
Woedend zijn de agenten om de dierenmishandeling. ‘Blijkbaar vond jij het nodig om zo met jouw huisdier om te gaan. Wilde jij van het konijn af? Maakte hij teveel rotzooi? Vond je het nodig om het konijn in een doos te stoppen en er een jas overheen te leggen en dan het konijn in brand te steken? Was dat allemaal nodig? Had je het konijn dan niet beter ergens anders aan kunnen bieden? Of heb jij geen gevoel? Deed het jouw dan helemaal niks? Wij zijn in iedere geval ontzettend kwaad.’

LEES OOK!
Kelly kwam om bij ongeluk terwijl vriendin (15) auto bestuurde

Het konijn heeft het helaas niet gered, maar de politie hoopt wel de eigenaar nog te achterhalen.

In brand gestoken konijn blijkt uit tuin gestolen: ‘Dochter is ontroostbaar’

Wat te doen als je wild aanrijdt? ‘Liever een auto achterop, dan een hert voorop’