in

Klopjacht op moordlustige Amerikaanse student (23)

De Amerikaanse politie houdt een klopjacht op de 23-jarige student Peter Manfredonia. Hij wordt verdacht van twee brute moorden. De vriendin van een van zijn slachtoffers ontvoerde hij na zijn daad.

De student begon zijn moordtocht naar verluidt op vrijdag, zo melden Amerikaanse media. Zijn eerste slachtoffer, de 62-jarige Ted DeMers, zou hij om het leven hebben gebracht met een machete.

DeMers vrouw vertelt aan The Hartford Courant dat haar man en een oudere buurman op vrijdag een lift aanboden aan de gestrande Manfredonia. Die stond met zijn motorfiets langs de kant van de weg. „Het had iedereen kunnen zijn die hem een lift had aangeboden”, aldus mevrouw DeMers. „Het had ook de echtgenoot van een van mijn buren kunnen zijn, nu is het toevallig die van mij geweest.” De verdachte verliet de plaats delict uiteindelijk op zijn voertuig, zo meldt de politie.

Lees ook  Max (13) vindt autowrak in meer en forceert doorbraak in verdwijningszaak uit 1992

Tekst gaat door onder de tweet.

Later op die dag zou de student hebben ingebroken bij een willekeurige woning om drie jachtgeweren, een pistool en een truck buit te maken. Het gestolen voertuig werd zondag omstreeks 06.45 uur lokale tijd gevonden in de buurt van het Osbornedale State Park.

Manfredonia, die studeert aan de University of Connecticut, is tevens verdachte in de moordzaak rond een ’vriend’. Hij zou de 23-jarige Nicholas Eisele zondag in diens woning om het leven hebben gebracht en vervolgens zijn gevlucht in een zwarte Volkswagen Jetta uit 2016. Hij ontvoerde daarbij de vriendin van zijn slachtoffer.

Lees ook  Nadat ze een doodgeboren zoon had gekregen, verkocht ze het babybedje. Wat de koper ermee deed? Ongelooflijk!

Autoriteiten troffen de Volkswagen later op de dag in New Jersey bij de grens van Pennsylvania aan. Ook de ontvoerde vriendin van Eisele werd ongedeerd aangetroffen.

Tegen wapengeweld
In het verleden sprak Manfredonia zich fel uit tegen wapengeweld. In een post op zijn Instagramaccount schrijft hij in februari van 2018 over school shootings: ’’Ze zijn een epidemie die het geweldige land waarin wij leven teistert. Het is triest dat een kind zich onveilig moet voelen op zijn of haar school.’’

Agenten halen moeder met pasgeboren baby van scooter

Moeder vertelt dochter (14) dat ze plastische chirurgie moet ondergaan, want “lelijke mensen bereiken niets”