in

Kleuterjuf opgepakt na dood 3-jarig meisje

De Duitse politie heeft een 25-jarige kleuterjuf opgepakt op verdenking van de moord op een 3-jarig meisje. Dat maakten het Duitse Openbaar Ministerie en de politie van de Duitse stad Viersen bekend.

Het meisje stopte vorige maand, op 21 april, plotseling met ademen terwijl ze verbleef op het kinderdagverblijf in Viersen, vlak bij Venlo. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar ze op 4 mei overleed.

Geen natuurlijke dood
De artsen van het ziekenhuis schakelden al voor haar overlijden de politie in. Na forensisch onderzoek is duidelijk geworden dat het meisje geen natuurlijke dood is gestorven, maar is overleden ‘door invloeden van buitenaf’.

LEES OOK!
20-jarige in de cel voor moord op Christine (70) in Bonheiden

Wat dat precies inhoudt, willen de politie en het Openbaar Ministerie nog niet vertellen. Volgens de Duitse tv-zender RTL zou uit de autopsie zijn gebleken dat het kindje door veel geweld om het leven is gebracht. De kleuterjuf werd woensdag gearresteerd en zit sindsdien in voorarrest.

Volgens bronnen van het Duitse RTL zouden verschillende ouders eerder al geklaagd hebben over de kleuterjuf. Ze zou gewelddadig zijn geweest naar de kinderen toe.

LEES OOK!
34-jarige vrouw komt om bij gezinsdrama Ter Aar: ‘Heftig, we kennen ze juist als aardige mensen’

‘Sprakeloos’
De burgemeester van de stad Viersen zegt ‘sprakeloos’ te zijn door het incident. Ze heeft haar medeleven betuigd aan de nabestaanden. “Maar ik denk ook aan alle medewerkers, andere ouders en kinderen van het getroffen dagverblijf. Dit is ook voor hen een moeilijke tijd.”

‘Gaby Blaaser en Rick Brandsteder hebben het gedaan’

Dronken man probeert beer te verdrinken in dierentuin