in

Kleuter (4) en opa (67) overleden bij ’tragisch ongeluk’ Lelystad

Bij een verkeersongeluk in Lelystad zijn vrijdagavond een 67-jarige man en zijn kleinzoon van 4 jaar om het leven gekomen. De inwoners van Lelystad zaten samen met een 63-jarige vrouw in een auto. Zij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Een Toyota Aygo en een witte Range Rover met elk drie passagiers erin botsten rond 18.15 uur op de kruising van de Larserdreef met het Rijnland tegen elkaar op. De 67-jarige bestuurder van de Toyota en zijn 4-jarige kleinzoon zijn door de klap om het leven gekomen.

De Range Rover werd bestuurd door een 26-jarige man uit Lelystad. „Zowel hij als zijn twee passagiers, twee mannen uit Lelystad van 22 en 27 jaar oud, zijn ter controle naar een ziekenhuis vervoerd”, aldus de politie zaterdag, die spreekt van een ’tragisch ongeval’.

LEES OOK!
Baby Eibhilin is misschien wel de jongste coronapatiënt van Nederland

De bestuurder (26) is door de Flevolandse politie aangehouden en ’in het belang van het onderzoek’ vastgezet. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met dood of letsel door schuld. Uit meerdere testen van agenten blijkt al wel dat hij niet onder invloed was van alcohol of drugs.

LEES OOK!
53-jarige man uit Rijswijk zwaar mishandeld door groep jongeren, nadat hij vroeg om afstand

De politie zoekt getuigen van vóór en na het ongeluk. „Het opsporingsteam is in het bijzonder op zoek naar iedereen die een van de betrokken auto’s voor het ongeval heeft zien rijden in Lelystad of in de omgeving van die plaats.”

Helpende hand

Diverse hulpdiensten kwamen na het ongeluk ter plaatse. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen. Ter plaatse boden ook diverse omstanders direct hulp. „Ondanks de heftigheid van dit tragische ongeval, hebben zij veel waardevolle dingen kunnen doen. De politie spreekt daarvoor veel dank uit.”

‘Wie zijn kat niet aanlijnt, overtreedt Europese regels’

Dan (45) stopte al het geld van zijn gezin in cryptogeld en is nu multimiljonair: “Maar doe niet wat ik heb gedaan”