in

Klasgenoten ruiken “geur” tussen meisje haar benen: weken later vecht ze voor haar leven in het ziekenhuis

Verhalen van extreem pesten hoor je meer en meer. Het lijkt er op dat elke dag er wel een nieuw geval is van een jonge persoon die zo zwaar gepest wordt dat hij of zij niet meer wil leven. Dat is vreselijk en deprimerend voor iedereen die zoiets moet meemaken.

Het is onbegrijpelijk dat zo’n dingen kunnen gebeuren, terwijl ouders en leraars soms toekijken. Volwassenen zouden dit moeten serieus nemen.

Elk jaar melden meer dan 20% van de studenten in de Verenigde Staten dat ze het slachtoffer zijn van pesten. Dit aantal is maar een schatting, en kan dus nog hoger liggen, en het gebeurt overal ter wereld. Elke gepeste student, is er een teveel.

Naast het feit dat ze gepest worden, is het vaak het gepeste kind die gekwetst wordt wanneer ouders tussenbeide komen.

In september deelde Leigh Davey het verhaal van haar dochter op Facebook.

Het was met grote droefheid en moed dat ze eindelijk besloot om de vreselijke gebeurtenissen die haar dochter heeft moeten doorstaan, te vertellen.

Dit is wat ze schreef:
“Ons mooie meisje werd het slachtoffer van enkele vreselijke pestkoppen op school. Het is een erg intense 7 maanden geweest voor ons gezinnetje die hier moet mee omgaan.

In deze tijden van sociale media, vinden kinderen het normaal om haatdragende boodschappen te sturen (en hun ouders doen indirect mee, want die doen er niets aan) zonder gevolgen.

Lees ook  Mama vond dat de bevalling niet beter had kunnen verlopen, totdat dokter iets doet wat ze nooit meer zal vergeten.

Ik heb telefoontjes ontvangen van kinderen die me ‘ouwe hoer’ noemen omdat ik mijn dochter bescherm, ik heb op ouders afgestapt en hen gesmeekt om met hun kinderen te praten zodat ze zouden stoppen.

Ik heb zelfs de kinderen benaderd, maar werd bedreigd door de ouders!”

“Het departement van onderwijs in Washington schorst geen kinderen wegens pesten, want hun uitleg is: ‘elk kind heeft recht op onderwijs…’”

Ze werd ontelbaar keer naar huis gestuurd na haar zelf pijn te hebben gedaan. Ze mag geen potloodslijper bij zich hebben want ze haalt er de mesjes uit om zich te snijden.

Het departement van onderwijs vertelde me ook dat ik mijn kinderen maar moet bestendig maken tegen pestkoppen. Ja, dat werd ik echt verteld.

Mijn meisje werd gefilmd toen ze aan haar lessenaar zat, met haar benen lichtjes open en een titel erboven geplakt over ‘haar geur’.

Dit bericht werd vervolgens op Snapchat geplaatst. Ik heb 90 minuten met de politie gesproken omdat ze probeerden te bepalen of dit verspreiding van pornografie was. Ja, een 12-jarige kan worden aangeklaagd als de inhoud bepaalde criteria verbreekt.”

“Daarentegen werd onze dochter twee weken lang belachelijk gemaakt. Gevolgen? Het meisje die de video plaatste mocht niet meer gaan spelen tijdens de pauzes. De persoon die het filmpje maakte? Ook niets, want niemand wou vertellen wie het gedaan had.

Lees ook  Nederlandse chauffeur (56) opgepakt die geel hesje doodreed

Het is ok om iemand verbaal aan te vallen op school omdat ze er mee weg kunnen komen via een schermpje.

Vorige week hebben 5 uren in de spoedopname doorgebracht met psychiaters, dokters en verpleegsters, omdat ons meisje een plan had om zelfmoord wou plegen. Dinsdag ben ik in de rechtbank om een contactverbod aan te vragen tegen een 12-jarig meisje (de pestkop) om haar weg te houden van ons mooie meisje. Allemaal omdat ouders geen verantwoordelijkheid opnemen voor hun kinderen en scholen kunnen maar tot in bepaalde mate iets ondernemen.”

De school had een veiligheidsplan voor het gepeste kind, onze dochter. En de pestkop?
“Zij verliest enkel haar ontspanningsperioden en lunch. Dit zijn sancties die op de kleuterschool worden toegepast!

Wees in deze vreselijke tijden van sociale media (of liever ‘antisociale’ media zoals wij het noemen) extra waakzaam voor de berichten van je kinderen. Hun toestellen zijn een privilege, niets meer dan dat, zorg er dus voor dat ze beleefd en respectvol zijn in hun berichten. Leer de kinderen om te ‘praten’ als ze hun verschillen willen tonen, niet via berichtjes of sociale media.

Pesten heeft zijn weerslag op de hele familie, niet enkel de gepesten. Het moet stoppen, en wel NU! Voel je vrij om mijn bericht te delen.”

Droevige waarheid achter de politiefoto van deze moeder en wat ze aan het doen was terwijl vierjarige in auto sliep.

Tragisch: Bethany (22) werd gedood door haar eigen honden