in

Kindermoordenaar mag op verlof, want vele jaren vastzitten is voor niemand goed

De 48-jarige Wik H., de dader van de Schiedammer Parkmoord, gaat op begeleid verlof als het aan zijn behandelaars ligt. Dat bleek tijdens de behandeling van de tbs-verlenging van H. in de Rotterdamse rechtbank. H. bracht in 2000 de 10-jarige Nienke Kleiss uit Schiedam om het leven en probeerde haar 11-jarig vriendje om te brengen.

Overigens werd de tbs met dwangverpleging door de Rotterdamse rechtbank met twee jaar verlengd. Dit omdat de kans op herhaling volgens rapporten die door de kliniek zijn uitgebracht groot is.

Lees ook  BIZAR. Russische moeder sluit haar dochter 26 jaar lang op

H. zit sinds twee jaar in Forensisch Psychiatrisch Centrum De Rooyse Wissel in Venray. Voor zijn verblijf in de kliniek heeft H. al tweederde van zijn 18-jaar durende gevangenisstraf uitgezeten. Hoewel de rechtbank zich afvroeg of twee jaar tbs-behandeling niet wat snel is voor begeleidend verlof, deden ze daar geen uitspraak over omdat dat aan de behandelaars is. Daarnaast gaat de minister daarover.

Lees ook  Pas op voor nieuwe babbeltruc: 'verpleegkundigen' prikken bloed terwijl ze geld stelen

Volgens de begeleider van H. is het begeleid verlof van meerwaarde voor zijn behandeling. „Vastzitten voor vele jaren is voor niemand goed. Het is goed voor zijn contacten en verantwoordelijkheden. Daarnaast is het van meerwaarde om aan zichzelf te werken.”

5 miljoen euro beroofd bij Schiphol. Medewerker vastgebonden en gedumpt in kofferbak!

TRIEST NIEUWS! Meisje (3) verdronken in sloot attractiepark Duinrell