in

Kinderen van zeurende ouders worden later succesvollere mensen, aldus de wetenschap

Het lastig vallen van je dochter over het afmaken van haar huiswerk mag haar op dat moment misschien niet opwinden, maar ze zal je later in het leven bedanken.

Volgens een studie uitgevoerd door de University of Essex in Engeland, zal ze waarschijnlijk meer succes hebben dan de kinderen van minder opdringerige moeders.

Van 2004 tot 2010 volgden onderzoekers het leven van 15.500 meisjes tussen de 13 en 14 jaar oud, en ze ontdekten dat de meisjes met moeders die hoge normen stelden voor hun jeugd, vaker naar de universiteit gingen en hogere lonen verdienden.

Lees ook  Man zet eigen dochter (13) als lokaas in om vermeende viespeuk te pakken

Ze ontdekten dat meisjes met een zeurende moeder vaker gingen studeren. Ook verdient deze groep later meer dan hun geslachtsgenoten met een relaxte mams en komen ze minder snel zonder werk te zitten.

Een ander groot voordeel dat aan het licht kwam, is dat meisjes met een zeurende moeder een kleinere kans hebben om een tienermoeder te worden.

Niet zo heel gek als je erover nadenkt dat het vormen van je kind grotendeels te maken heeft met de opvoeding die je geeft.

Lees ook  Met DIT geniale wondermiddel verbrand je 3 keer zo snel vet! Dit moet je proberen, echt ongelofelijk!

Het bijbrengen van ambitie net als normen en waarden is essentieel in een goede en verantwoordelijke opvoeding.

Tienermoeders
Nog een bonus van het zijn van een “tijgermoeder”: deze meisjes hadden ook minder kans om zwanger te worden als tieners.

Dus misschien is een beetje zeuren toch niet zo erg? Dat is tenminste wat je je dochter kunt vertellen als ze haar huiswerk niet wil doen.

Studie constateert dat kinderen die in september geboren zijn, slimmer zijn

Eindelijk bewijs: Je kunt echt allergisch zijn voor de kou