in

Kinderboerderij oosterhout kan dieren niet meer voeren nadat kluis gestolen werd.

De vrijwilligers van de kinderboerderij in Oosterhout geloven vol ongeloof nadat hun kluis met ingezameld geld voor de lammetjes gestolen werd. De kluis werd zondagnacht met bruut geweld uit het gebouw geroofd.

En net nu MEK Oosterhout zo’n fantastisch weekend achter de rug had. Tijdens de Lammetjesdagen, waarbij bezoekers konden knuffelen met de lammetjes, werd er heel wat geld opgehaald voor de werking van de boerderij.

Het geld was bedoeld voor toekomstige evenementen en de betaling van medische kosten, maar ook om voer te kopen voor de schapen en geitjes.

Lees ook  Voormalig racepaard is op weg naar slachthuis - maar dan ziet de man iets op haar nek en benen

De bedoeling was om de kluis maandagochtend naar de bank te brengen. Tot hun grote shock deden de vrijwilligers maandagochtend de ontluisterende ontdekking.

Marja Coolen, voorzitster van de organisatie, verklaarde aan De Telegraaf: “Maar toen we aankwamen, bleek de kluis weg.

Die zat verankerd aan de grond, maar zelfs de bouten waren verdwenen. Het moet met grof geschut zijn gebeurd.”

Wellicht wist de dief (of dieven) dat de stichting een goed weekend achter de rug had. Ze deden aangifte van de diefstal, maar nazicht van de camerabeelden leverde nog geen resultaten op.

Lees ook  Een stelletje vond een verlaten, uitgemergelde hond, vastgebonden aan een boom. Wat ze voor hem deden, redde zijn leven.

Coolen vervolgt: “We hebben dit geld echt hard nodig als stichting. Gelukkig hebben wij van verschillende kanten donaties gehad.”

De kinderboerderij begon ook een inzamelingsactie op Facebook. Om verder te kunnen moet er zeker 2.500 euro opgehaald worden. (Meer info vind je door te klikken op de Facebookpost van MEK Oosterhout).

Deel dit bericht met iedereen die je kent – misschien komt het wel onder ogen van iemand die kan helpen!

Hieronder kan je ook het videoverslag van de Telegraaf bekijken:

Koningin Máxima maakt haar debuut in tv-serie

Drie schoften verbranden autistische jongen met sigaretten en slaan hem 2 uur lang.