in

Kijkers diep onder de indruk van Esmee in ‘Je Zal Het Maar Hebben’

Niets dan lof voor veertienjarige Esmee uit JZHMH. In Je Zal Het Maar Hebben worden jongeren gevolgd die kampen met een zeldzame ziekte of aandoening.

Gisteravond ging het achttiende seizoen van start, waarin onder andere de veertienjarig Esmee haar verhaal deed.

Zij heeft een gezichtsaandoening, waardoor haar gelaat ernstig vervormd is. Kijkers van het programma raakten niet uitgepraat over het dappere meisje en op Twitter regent het lovende woorden. Kijkers zijn diep geraakt door het moedige verhaal.

AVN
Esmee heeft Arterio Veneuze Malformatie (AVN). Door het ontbreken van haarvaten ontstaat er een enorme druk in haar aders en slagaders.

Lees ook  Dit is de geniale reden waarom je een foto van je gasfornuis moet maken als je op vakantie gaat!

Haar gezicht is hierdoor vervormd en extreem gevoelig voor bloedingen. Deze bloedingen kunnen heel gevaarlijk zijn.

Wanneer Esmee een wondje heeft op haar gezicht, moet het zo snel mogelijk gedicht worden. Anders bestaat de kans dat ze te veel bloed verliest en in shock raakt. Daarom is de moeder van Esmee in zulke gevallen zo snel mogelijk bij haar.

Normale tiener
Vlak voor de aflevering op tv werd uitgezonden, zat Esmee samen met Je Zal Het Maar Hebben-presentator Jurre Geluk aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door.

Daar vertelt ze dat ze met het programma heeft meegedaan omdat ze duidelijk wil maken wat ze precies heeft. ”En omdat ik gewoon een meisje net als alle andere meisjes ben.”

Lees ook  Droevige waarheid achter de politiefoto van deze moeder en wat ze aan het doen was terwijl vierjarige in auto sliep.

Reacties
Haar moeder vertelt iets minder blij te zijn met haar dochters deelname aan het programma. Ze is bang voor nare reacties en wil haar beschermen tegen getreiter op sociale media.

Gelukkig is dit absoluut niet het geval. Na de uitzending laten veel mensen via Twitter weten diep onder de indruk te zijn van het viertienjarige meisje en haar verhaal.

Kijkers vinden het prachtig om te zien hoe positief ze in het leven staat, ondanks de ellendige aandoening.

Zijn je kinderen verkouden? Zo voorkom je dat je het zelf krijgt

Meteorologen verrast: grote kans op extreme winterkou