in ,

Kelly kwam om bij ongeluk terwijl vriendin (15) auto bestuurde

Het was een nachtmerrie voor Lisette Breukers uit Maasbracht. Haar 15-jarige dochter Kelly kwam anderhalf jaar geleden om bij een verkeersongeluk in Echt. Lang was niet duidelijk wie er achter het stuur zat: een 29-jarige man of zijn 15-jarige zusje.

Het inmiddels 17-jarige meisje staat vandaag voor de rechter. Ook haar inmiddels 30-jarige broer moet voor de rechter komen. Hij wordt verdacht van het medeplegen van het ongeluk.

Lisette Breukers, de moeder van Kelly, en haar andere dochter Nicky Geerlings zeggen sinds het ongeluk ‘in een nachtmerrie te zijn beland’. “Kelly is in één klap uit ons leven gerukt. Het verdriet en de pijn om haar is ondraaglijk en we missen haar enorm.”

Tegen boom
Het ernstige verkeersongeluk gebeurde in maart 2018. Een auto met daarin drie tienermeisjes en een man reed ‘s nachts rond in Echt, toen het plotseling misging op de Breulderweg. De auto knalde met volle vaart tegen een boom.

De 15-jarige Kelly kwam door de klap om het leven, haar destijds 14-jarige vriendin raakte ernstig gewond. Ze zaten beide op de achterbank. Broer en zus zaten voorin de auto en raakten niet gewond.

Breukers kan zich het moment waarop ze hoorde dat haar dochter was overleden nog goed herinneren. “Twee politiemannen stonden ‘s nachts aan de deur en vertelden ons het tragische nieuws. In eerste instantie was ik verlamd. Dit kon gewoon niet waar zijn.”

LEES OOK!
Dubbelganger prinses Amalia gaat viral

Achter het stuur
Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie was lang niet duidelijk wie tijdens de fatale nacht achter het stuur zat. Na het ongeluk verklaarde de broer dat hij het voertuig had bestuurd.

Uit onderzoek van de politie bleek later dat dit niet klopt. Tijdens het rijden werden er filmpjes gemaakt met een mobiele telefoon. Daarop is te zien dat niet de man, maar zijn destijds 15-jarige zusje achter het stuur zat. Eén van de video’s is enkele seconden voor de fatale klap gemaakt.

Volgens De Limburger bleek eerder uit een regiezitting dat het meisje met 90 kilometer per uur op een smalle, bochtige weg reed waar je maximaal 60 mag. Ze zou bovendien zeker 40 minuten achter het stuur hebben gezeten.

Ook verantwoordelijk
Het was lang niet duidelijk of en hoe de twee verdachten konden worden vervolgd. Maar volgens het Openbaar Ministerie is de man net zo goed verantwoordelijk voor het ongeluk omdat hij niet heeft ingegrepen toen zijn zusje achter het stuur kroop.

De moeder van Kelly is blij dat de zaak eindelijk inhoudelijk wordt behandeld. “We hebben heel lang uitgekeken naar de dag van de zitting, zodat de zaak eindelijk afgesloten kan worden. Maar als moeder kan ik de dood van Kelly nooit helemaal afsluiten, ik heb levenslang.”

LEES OOK!
Mijn ouders wisten dat ze zouden overlijden voor mijn negende

Ze hoopt dat alle betrokkenen in de rechtbank eerlijk zullen zijn. “En dat ze berouw aan ons zullen tonen.”

Achter gesloten deuren
De zaak tegen het meisje wordt vandaag achter gesloten deuren behandeld omdat ze minderjarig is. Omdat ze nog onder het jeugdrecht valt, hangt haar een lagere straf boven het hoofd dan haar broer. Ze riskeert maximaal een jaar celstraf, omdat ze 15 was toen het ongeluk gebeurde.

Ook de zaak van de broer vindt achter gesloten deuren plaats. Daar heeft zijn advocaat om gevraagd, meldde de Limburger eerder. “Volgens de advocaat van de broer is zijn cliënt verstandelijk beperkt en heeft hij autisme, waardoor het lastig is om hem te horen in het bijzijn van veel mensen.

Het Openbaar Ministerie wilde vrijdag niets zeggen over die beperking, maar een betrokkene vertelt tegen RTL Nieuws dat er tijdens een vorige zitting uitgebreid bij is stilgestaan. De advocaat, die zowel broer als zus bijstaat, wilde niet reageren.

Vliegpersoneel maakt fatale fout: hond overlijdt tijdens snikhete vlucht, baasje woest

Stewardess die omkwam bij vliegtuigcrash in Iran deelde akelige laatste Instagrampost