in

Kattenbeul hangt familiepoes Jefke op aan boom in tuin van baasjes.

Waarschuwing: Dit artikel bevat heftige inhoud niet geschikt voor gevoelige lezers. In het Belgische Webbekom, een deelgemeente van Diest, heeft een dierenbeul op een hallucinant wrede manier toegeslagen. De familiepoes Jefke werd er door een kattenhater opgehangen aan een boom in de tuin van zijn baasjes. De eigenaars reageren kapot van verdriet: “Ik kan dit niet begrijpen.”

De baasjes deden de gruwelijke ontdekking rond halfvijf maandagavond. Ze lichtten meteen de politie in.

In de Belgische krant het Nieuwsblad getuigen de eigenaars: “Ons Jefke is in onze tuin aan onze boom opgehangen. Dat terwijl onze tuin wel afgesloten is met een poort. De politie is langs geweest en ze wisten ons te vertellen dat ze zeker zijn van kwaad opzet. Meer weten we op dit moment ook niet. Het is nu zaak van de dader te vinden en te bestraffen. Jefke was zo’n lieve poes, enkel de dierenarts kreeg het soms zwaar te verduren. Ik kan niet begrijpen waarom je zoiets zou doen.”

Lees ook  Hoe is het mogelijk? De buren zien, dat de vrouw haar mee naar huis neemt. 2 maanden later lopen ze de deur bij haar plat.

De foto van het gruwelijke tafereel werd gepost in een lokale Facebookpagina om mensen te waarschuwen voor de dierenbeul en om meer informatie te verkrijgen. Omdat er ook kinderen in de groep zitten, besloten de beheerders om de foto te verwijderen. Op de sociale media zijn de foto’s nog terug te vinden, maar ze zijn te verschrikkelijk voor publicatie.

Lees ook  Het hondje sterft van angst in de armen van haar baasje vanwege het luidruchtige vuurwerk

Mensen blijven in de groep echter oproepen om na te denken over wie de daders zouden kunnen zijn. Iemand schreef: “Ik roep de mensen van de Oude Baan op om na te denken wie verantwoordelijk is voor deze misdaad.”

De koude rillingen lopen ons over het lijf. We kunnen ons niet voorstellen dat een mens tot zoveel gruwelijk en kwaad in staat is. Wie hiertoe in staat is, zou dit ook met mensen kunnen doen. Hopelijk wordt deze zaak zeer ernstig genomen en komt er snel een doorbraak in het onderzoek. Dergelijk zinloos geweld tegen onschuldige dieren kunnen we niet tolereren.

Dít is wat je moet weten over een longaanval

Onderzoek wijst uit: Mensen die een goede band hebben met de buren, zijn gelukkiger!