in

Karina (28) heeft een 40 kg zware tumor die doorgroeit – nu heeft ze een moedige beslissing genomen

Karina Rodini lijdt aan een ongeneeslijke ziekte die grote tumoren op haar benen veroorzaakt. Nu heeft ze een moedige beslissing genomen die wereldwijd wordt toegejuicht!

Karina Rodini is zoals vele andere 28-jarigen. Ze woont in Curitiba in Brazilië en vindt het leuk om met haar familie om te gaan. Daarnaast is ze graag in de natuur en is ze erg geïnteresseerd in cosmetica.

Ze is wat dat betreft net als elke andere jonge vrouw. Behalve dat ze lijdt aan een ongewone ziekte die grote tumoren op haar benen doet groeien.

De ziekte heeft ertoe geleid dat Karina moeite heeft met bewegen en ze kan geen normale baan meer hebben.

Dit was erg moeilijk om mee om te gaan, zowel lichamelijk als mentaal. Karina was lange tijd depressief en liet de tumoren haar leven overheersen.

Het begon allemaal toen Karina twee jaar oud was. Op die leeftijd werd ze gediagnosticeerd met type 1 neurofibromatose (NF1).

Maar het was pas in de adolescentie dat de ziekte goed zichtbaar werd. Enkele moedervlekken groeiden snel uit tot tumoren op haar benen, aldus de Daily Mail.

Het was het begin van een isolement waarmee ze 15 jaar leefde. Vandaag is ze 28 jaar oud en de tumoren zijn zo groot geworden dat ze zo’n 40 kilo wegen. Ze is verschillende operaties ondergaan om weefsel te verwijderen.

Lees ook  Vermiste Harm Buist dood gevonden in weiland

„Mijn grootste angst is dat mijn ziekte nooit stopt met groeien en dat het zo ver zal komen dat ik niet weet wat ik moet doen,” vertelde de jonge vrouw.

Buitengesloten
Vanwege haar ongewone ziekte heeft Karina vaak ondervonden dat ze buiten wordt gesloten en gepest.

„Ik heb geleerd om met de vooroordelen te leven. Daarvóór heb ik er meer onder geleden, nu is het beter. Mensen die vooroordelen hebben, zullen altijd bestaan,” vertelt ze.

Ondanks haar zware ziekte, werkt ze al sinds haar zestiende. Maar, door alle doktersbezoeken werd ze bij haar laatste baan ontslagen en sindsdien heeft ze niets nieuws kunnen vinden.

„Niemand wil me een baan geven vanwege mijn uiterlijk. Waar ik ook naartoe ga, mensen kijken me aan.”

Drastische beslissing
Maar nu heeft Karina een drastische beslissing genomen. Ze heeft besloten haar verhaal te delen. Op deze manier probeert ze anderen die worstelen met een beperking te inspireren en hen te laten zien dat je je nooit hoeft te schamen voor wie je bent.

Lees ook  Jongen (12) doodt lerares en pleegt daarna zelfmoord

Ze wil zich niet langer schamen of verbergen, ze wil de wereld laten zien wie ze is.

„Ik probeer mijn onzekerheden te overwinnen en mezelf meer bloot te geven. Vooral nu dat veel andere mensen met dezelfde ziekte contact met me hebben opgenomen.”

Ze wil anderen die ook worstelen met NF1 helpen door eerlijk te zijn over haar ervaringen. Ze wil iedereen laten zien dat je ondanks een beperking een normaal leven kunt leiden.

„Je hoeft je niet te verstoppen en thuis te blijven en depressief te zijn, alleen maar omdat je een ziekte hebt, je hoeft niet te denken dat er geen oplossing is, want die is er.”

Je kunt meer over Karina leren in de onderstaande video!

Het is echt moedig van Karina om zich op deze manier open te stellen en andere mensen die hetzelfde ervaren te helpen!

Deel haar verhaal als je het ermee eens bent dat een beperking nooit mag beletten dat iemand doet wat ze echt wilt!

Vier tieners breken zijn nek, pootjes en steken hondje in brand – zo ziet hij er vandaag uit

Is dit de bevestiging dat Milou is vreemdgegaan?