in

Karima tatoeëerde onder invloed haar 13-jarige dochter: ‘had ik nooit mogen doen’

Karima (38) kampte jarenlang met een drank- wietverslaving. Een tattoo bij haarzelf én eentje bij haar dochter doen haar pijnlijk herinneren aan die tijd.

In Getekend voor het leven vertelt ze haar verhaal en worden beide tattoos aangepakt.
Gekwetste vader

De 38-jarige Karima, opgegroeid in een gezin met een Nederlandse moeder en een Marokkaanse vader, heeft geen makkelijke jeugd gehad.

Al tijdens haar puberteit begint ze met blowen en als ze ouder is raakt ze jarenlang verslaafd aan drank en wiet.

Tijdens die periode laat ze een kruis op haar hand zetten, iets wat haar vader diep kwetst. Een kruis is voor de moslimgemeenschap onacceptabel, zo vertelt ze André Hazes. Ze wil de tattoo dan ook graag weg laten halen voor hem.

Lees ook  Klasgenoten ruiken “geur” tussen meisje haar benen: weken later vecht ze voor haar leven in het ziekenhuis

Interventie
Maar er is nog iets anders, veel heftigers, gebeurd in die periode: onder invloed tatoeëert ze haar dan dertienjarige dochter. De gebeurtenis is de druppel voor haar familie, die met een interventie ingrijpt.

Inmiddels is Karima bijna 900 dagen clean. “De ommekeer kwam toen ik me realiseerde dat ik mijn dochter schade toebracht. Ik had haar nooit mogen tatoeëren, het doet me zoveel verdriet als ik daar op terugkijk.”

Lees ook  Oververmoeide minister bruins neemt ontslag

Dochter Selina (nu 16) is juist wel gesteld op haar tattoo: “Ik ben er heel blij mee, zeker omdat het m’n eerste is en zij ‘m zelf heeft gezet. Zo heb ik altijd een stukje van haar op m’n arm.”

Liefdevolle tattoo
Als compromis wordt besloten dat de tatoeage daarom niet verwijderd wordt maar wordt veranderd naar een ‘liefdevolle’ tattoo die doet denken aan hoe Karima nu is.

Karima: “Dat ze m’n dochter gaan helpen is een pak van m’n hart. Ik schaam me echt dood voor die tattoo.”

Arts over keelsoa’s: ‘een soa buiten de genitale zone, daar denkt niemand aan’

Angelique (46) lijdt zwaar door corona, maar gelooft niet in 1,5 meter: ‘Ik omhels mijn vrienden met veel plezier’