in

Kapster redt het leven van klant met vlekje op haar hoofd.

Toen Eileen Korey uit Lakewood in Ohio (VS) een afspraak bij haar kapster Kari Phillips had, wilde ze eigenlijk alleen maar haar haarkleur laten opfrissen.

Maar toen Phillips haar haren voor de behandeling voorbereidde, schrok ze plotseling: “Heb je je hoofd gestoten?”, vroeg ze aan haar vaste klant. Die ontkende. “Ik zie hier iets dat me niet bevalt”, verklaarde Phillips. Ze maakt een foto met haar mobiele telefoon en toont het haar. Nu begint ook Eileen zich zorgen te maken.

Op haar hoofdhuid had zich een moedervlek gevormd dat iets kleiner was dan een 10 cent muntstuk. Het was onregelmatig gekleurd en leek op een blauwe plek. Eileen liet om de drie weken haar haren verven bij Phillips – en bij het laatste bezoek was de moedervlek er nog niet. Ze had als gezondheidsspecialiste gewerkt en wist dat deze onooglijke vondst zorgwekkend was. Ze regelde meteen een afspraak bij de dokter.

Lees ook  Politie: ’Zorgen om vermiste Dennis (30) uit Zuidbroek’

De dokters hadden alarmerend nieuws voor Eileen: de moedervlek was een kwaadaardig melanoom, maar in een vroeg stadium. Ze is momenteel in behandeling en haar overlevingskansen bedragen 90 procent.

Huidkanker is een erg verraderlijke ziekte die vaak dodelijk is. Als het tijdig wordt ontdekt zijn de kansen op herstel echter goed, net zoals bij Eileen het geval is. Wanneer je je lichaam afspeurt naar verdachte moedervlekken, mag je de hoofdhuid evenmin uit het oog verliezen.

Lees ook  Er gebeurt iets heel bizars als je lang genoeg naar dit plaatje blijft kijken

Ze is Phillips ontzettend dankbaar dat ze zo aandachtig was en zei haar: “Godzijdank heb je het opgemerkt, je hebt mijn leven gered.”

Wat een geluk. We wensen Eileen een spoedig en volledig herstel toe!

“Misvormde” hond keer op keer gedumpt door families. Uiteindelijk maakt een held alles goed.

Mark (12) vluchtte na een ruzie weg met mama’s Creditcard. Pas 4 dagen later hoort ze wat er is gebeurd