in

Kankerpatiënt sterft aan coronavirus nadat hij aan dokter zei: “Red maar iemand anders”

Een DJ die al twee jaar lang aan kanker leed is kortgeleden overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De man zou aan de arts nog gezegd hebben “red maar een ander zijn leven”. Dat meldt NYpost.

Voor hij het coronavirus opliep, had Liam Downing nog zijn dertigste verjaardag gevierd. De man leed aan leukemie en dus was zijn immuunsysteem uiterst kwetsbaar.

Eerder had hij te horen gekregen dat zijn kanker terminaal was.

Liam was een graag geziene jongeman die in zijn vrije tijd DJ was. Hij overleed op 27 maart nadat hij complicaties had opgelopen door het coronavirus.

Liams zus Laura bracht hulde aan haar lieve broer en vertelde hoe hij altijd eerst anderen hielp ten koste van zichzelf.

“Afgelopen 19 maart kregen we het droevige nieuws te horen dat er niets meer kon gedaan worden om Liam van zijn kanker te genezen, waarna we ook nog eens te horen kregen dat hij positief had getest op COVID-19.

Lees ook  ‘Mijn man verliet me toen ik zwanger was, nu vraagt hij om een tweede kans’

Dit had een zware impact op Liam en onze familie. Liam moest in afzondering, weg van iedereen die hij kende. Hij mocht niemand van zijn familie zien uit risico voor besmetting van anderen.

Op zaterdag 21 maart sprak Liam met een specialist over zijn mogelijkheden. Op het einde van dat gesprek had Liam de moedige beslissing gemaakt om geen medicatie meer te nemen. Hij koos voor palliatieve zorgen.”

Dat kwam aan als een gigantische schok voor de hele familie en vrienden. Maar het was Liams wens.

Hij heeft gevochten zolang hij kon en wilde geen onnodige zorgen meer krijgen. Hij zei: “Red maar iemand anders zijn leven.”

De familie van Liam startte een inzamelactie om de begrafeniskosten te kunnen betalen. In totaal bracht dat bijna 10.000 dollar op. Laura bevestigde dat het resterende geld aan het ziekenhuis dat Liam heeft behandeld, geschonken zal worden.

Lees ook  De dochter van Dennis Bergkamp is inmiddels 22 en behoorlijk goed opgedroogd!

Het coronavirus heeft de wereld nog steeds hevig in zijn grip, en dat leidt tot onzekere tijden voor ons allemaal. Er bestaat geen twijfel over dat we in een oorlog verwikkeld zijn tegen een stille en onzichtbare vijand. Daarom moeten we elkaar blijven helpen.

Rust in vrede, Liam. Bedankt voor je moed en zelfopoffering tot het bittere eind.

Deel dit artikel op Facebook om je steun te betuigen aan deze jongeman zijn familie en nabestaanden.

Moeder en kind (2) gegrepen door auto: peuter in kritieke toestand afgevoerd

Menselijke resten aangetroffen in Amsterdamse rioleringsput