in

Kamelen en paarden uitgehongerd en mishandeld bij een van de zeven wereldwonderen.

Waarschuwing: De video bij dit artikel bevat heftig beeldmateriaal dat niet geschikt is voor gevoelige kijkers.

Er werd een onderzoek gestart nadat een video de omvang onthulde van de manier waarop dieren in Egypte voor sommige toeristische attracties mishandeld worden.

PETA Azië liet weten dat ze de heftige beelden onderzoeken die gemaakt werden in populaire toeristische bestemmingen zoals de Grote Piramide van Gizeh, Luxor en Saqqara.

Op de beelden is te zien hoe paarden gedwongen worden om met open wonden door verschroeiende temperaturen te wandelen en kamelen zweepslagen krijgen op hun testikels.

Ooggetuigen zeggen dat kamelen op de markt hardhandig aangepakt en geslagen worden, alvorens ze verkocht worden aan de toeristische industrie.

PETA pleit nu voor een verbod op het gebruik van dieren voor toeristische attracties in het hele land. Een woordvoerder verklaarde: “De beelden tonen hoe de handelaars brutaal een paard slaan dat was ingestort op haar zij terwijl ze een koets trok. Ze was zwaargewond door de val, maar ze bleven haar slaan totdat ze terug recht stond.”

“Veel paarden die gebruikt worden voor de toeristische rondritten in Gizeh en Luxor hadden pijnlijke, bloederige wonden en werden gedwongen om in de verschroeiende zon te wachten op de volgende betalende klant – voedsel, water of toegang tot schaduw”, stelt PETA.

Verder werd vastgesteld dat uitgemergelde paarden herhaaldelijk geslagen werden. “En op de beruchte kamelenmarkt van Birqash werd gezien hoe mannen en kinderen de schreeuwende kamelen brutaal sloegen met stokken. De gezichten van heel wat kamelen waren bebloed en een kameel had schuim op de mond”, klaagt de dierenwelzijnsorganisatie aan.

De organisatie stelt voor om de dieren te vervangen door moderne elektrische voertuigen zodat de toeristen ten volle van de geschiedenis en de cultuur van het land kunnen genieten, zonder dat dieren moeten lijden.

Wat vind jij hiervan? DEEL dit bericht om mensen twee keer te doen nadenken alvorens ze nog eens deelnemen aan een toeristische attractie waarbij dieren betrokken zijn.
Waarschuwing: De onderstaande video bevat heftig beeldmateriaal dat niet geschikt is voor gevoelige kijkers.

Hond in Bergen op Zoom leidt baasjes naar vier gedumpte kittens.

Vrouw (69) vermoordt echtgenoot (65) die P0RN0 wil kijken