in

Juf slaat alarm over ‘extremistische kleuters’: “Met de vinger over de keel maken ze moordbewegingen”

De kleuters vertonen extremistisch gedrag

In een intern verslag van een basisschool in het Belgische Ronse wordt alarm geslagen over kleuters die onder invloed lijken van een extremistische stroming binnen de islam. De leraren slaan alarm over het gedrag van de kinderen: “Ze noemen andere kinderen varkens en ongelovigen. Met de vinger over de keel maken ze moordbewegingen.”

Indoctrinatie bij kleuters
Het verslag dat de Dr. Ovide Decroly kleuterschool schreef het verslag afgelopen schooljaar, onder de titel ‘indoctrinatie bij kleuters’. “Arabische verzen uit de Koran citeren tijdens de speeltijd”, zo begint de opsomming “Niet naar school komen omdat onze schoolvisie niet past binnen de geloofsovertuiging. Op vrijdag niet naar school komen om godsdienstige redenen. Een kleuter heeft al een vriend in Marokko waar ze later mee zal trouwen. Een meisje weigert om een jongen een hand te geven en om naast een jongen in de rij te staan.”

Lees ook  Spaanse Big Brother filmt ver krachting kandidate en confronteert haar met de beelden

Ongelovigen en varkens
Hier blijft het niet bij, in het verslag gaat het ook om moordbedreigingen die een kind uitsprak tegen ‘ongelovigen’, en andere kinderen ‘varkens’ noemen en met de vinger aan de keel bewegingen maken. “Bij gesprekken met de ouders stelt men vast dat die hun kind steunen en erom lachen”, klinkt het. In Vlaanderen werken scholen hard samen tegen radicalisering van kleine kinderen.

Lees ook  Ze leefden voor de zee. Dit waren Sander, Joost, Pim, Mathijs en Max

Zo opende het ‘Netwerk Islamexperts’ sinds de start in 2016 al bijna 500 dossiers voor scholen die met vragen en problemen zaten. Maar het is de eerste keer dat er bij kinderen op zo’n jonge leeftijd tekenen opduiken van beginnende radicalisering.

De directeur van de onderwijsgroep waar de kleuterschool onder valt reageert geschokt op de berichtgeving. ,,Dit is een storm in een glas water.” Het gaat om zes kinderen uit drie gezinnen die bekend zijn bij de politie, zegt Dirk Moulart tegen persbureau Belga. ,,Kleuters zeggen vaak dingen die ze nog niet helemaal begrijpen. Ze doen uitspraken die ze thuis of elders hebben gehoord.”

Een kat valt in de kooi van de lynx. De reactie van de kat laat wereldwijd de monden openvallen.

Man graaft vanaf 1993 Het resultaat in 2017 is te gek voor woorden !