in

Jongetje verstopt zich in bosjes terwijl papa zijn mama en broertje vermoordt: “Hij zei dat er paascadeautjes lagen”

Er raken steeds meer details bekend over de gruwelijke moord op een Duitse vrouw (39) en haar 10-jarige zoon in een grot op het Spaanse eiland Tenerife.

Haar zoontje van 7 jaar oud kon de horror ontvluchten en verstopte zich in de bosjes, wat later werd hij aangetroffen door locals.

Zij verwittigden de politie, die op basis van de getuigenis van het jongetje naar de grot zochten en daar de verschrikkelijke ontdekking deden. De ex-man van de vrouw, en vader van de twee kinderen, is opgepakt.

Local Rosi trof de Duitse Jonas dinsdag helemaal over zijn toeren aan in de bossen nabij Adeje, in het zuidwesten van Tenerife.

“Hij was uitgeput en rood aangelopen”, verklaart ze aan Spaanse media. “Hij pakte mijn hand vast, hij was zo bang.”

Rosi belde de politie en schakelde ook de hulp in van de Nederlandse Annelies (59) om te vertalen wat het jongetje probeerde te zeggen.

Lees ook  Bianca (24) werd geschept door een auto en onder het bloed achtergelaten

Zwaar toegetakeld
Volgens de uitgeweken Nederlandse vertelde de kleuter haar dat zijn vader een busje had gehuurd.

Hij had die dag eerst wat broodjes gesmeerd voor een picknick samen en was dan met hem, zijn mama en zijn broertje naar de afgelegen grot in de bergen gereden. De papa had beweerd dat daar “paascadeautjes” lagen.

Maar eens in de grot viel papa plots mama aan. Het kind had haar zwaar bloedend op de grond zien liggen en was naar buiten gevlucht. Zijn broertje van 10 was blijven staan.

Dankzij een beschrijving van het jongetje vonden Spaanse agenten en vrijwilligers na een lange zoektocht ’s nachts uiteindelijk de bewuste grot.

Daar troffen ze de levenloze lichamen van de vrouw en haar 10-jarige zoon aan, zwaar toegetakeld en duidelijk slachtoffers van een brutale aanval.

“Alles wijst erop dat deze misdaad was gepland”, verklaart de burgemeester van Adeje, José Miguel Rodríguez Fraga.

“Was het niet voor dat jongetje geweest, hadden we dit misschien nooit ontdekt. Of God weet wanneer pas.”

Lees ook  Wie keek er ook altijd naar Big Brother? Zo gaat het 19 jaar later met eerste winnaar Bart!

De vader, de 43-jarige Duitser Thomas Handrick, werd woensdag in zijn appartement opgepakt en is beschuldigd van dubbele moord. De veertiger verzette zich naar verluidt hevig tijdens zijn arrestatie.

Zijn ex-partner en hun kinderen waren uit Duitsland overgevlogen om Handrick daar te bezoeken, aangezien hij zich op de Canarische Eilanden had gevestigd en ter plaatse werkte als kok.

Snoepjes
“Het leek allemaal zo geweldig en toen bedroog hun vader hen”, zegt de Nederlandse Annelies. Zij ontfermt zich samen met haar man José tijdelijk over de kleine Jonas voor zijn grootouders aan moeders kant arriveren. “Hij weet nog niet officieel dat zijn mama dood is. Maar hij zag dat ze zwaargewond was.”

Ze voegt nog toe dat Jonas twee snoepjes had gekregen van de kinderbescherming. Die toonde hij gisteren aan haar. “Eentje voor mij, de andere hou ik bij voor mijn broer”, zei hij.

Wekenlang mogelijk bruin water uit de kraan

Vader Sala sterft letterlijk van verdriet