in

Jongen werd met hersenen buiten z’n hoofdje geboren – dan verrichten de dokters een mirakel.

WAARSCHUWING: Dit artikel bevat foto’s die op sommige lezers schokkend zouden kunnen overkomen.

Tembe en Sipho Moyo uit Perth verwachten met grote vreugde hun eerste kind. De zwangerschap van Tembe verliep zonder problemen en tijdens de 21e zwangerschapsweek verheugde ze zich op een nieuwe echografie.

Maar wat de dokters op het scherm zagen, liet hen in shock achter. De baby leed aan encephalocéle, een extreem zeldzame aandoening waarbij de hersenen door een gat in de schedel naar buiten groeien. De opening zat in dit geval aan de bovenkant van de neus, pal tussen de ogen van het kind.

De artsen waren erg bezorgd en hadden weinig hoop voor het ongeboren kind. Ze proberen Tempe op het ergste voor te bereiden, maar deze laatste is er rotsvast van overtuigd dat het wel goed zal komen met haar zoon. Ze besluit om de zwangerschap verder te zetten en hoopt op het beste.

Lees ook  Keelpijn? Hier lees je hoe je een effectieve en natuurlijke zelfgemaakte siroop kunt maken

Toen de kleine Jayden Moyo ter wereld kwam, was het gevaarlijkste echter nog niet achter de rug. Enkele weken na de geboorte moest hij al geopereerd worden – een uitermate riskante operatie.

Maar een team van 10 specialisten slaagde in het onvoorstelbare: tijdens een zes uur durende operatie wordt het naar buiten stekende stuk van zijn hersenen terug in de schedel van de jongen ingebracht. De chirurgen hadden nooit eerder zo’n groot stuk brein moeten behandelen – de ingreep was weliswaar levensreddend, maar extreem gecompliceerd.

Lees ook  Lil’ Kleine koopt voor 40.000 euro kleding na belediging winkelpersoneel

De uitgeputte ouders hadden het resultaat van de operatie vol angst en hoop afgewacht en konden voor het eerst in maanden opgelucht ademhalen. De dokters hadden een mirakel verricht en verheugden zich samen met de familie op de snelle genezing van Jayden.

Vier jaar later is de jongen een vrolijk en opgewekt kind dat speelt, rent en leert zoals zijn vriendjes. Zijn dokters zijn zeer optimistisch en verwachten niet dat er nog complicaties gaan optreden. Integendeel – Jayden ontwikkelt zich prachtig.

“Jayden maakt ons gelukkig”, straalt zijn vader Sipho. “Hij is gewoon een prachtige jongen.”

Wat een geweldig eind van zo’n angstaanjagend verhaal. Ongelofelijk tot wat de moderne geneeskundige allemaal in staat is.

DEEL dit wonderbaarlijke verhaal met je vrienden!

Politieagenten horen hulpkreetjes komen uit plastic zakken – en doen vreselijke ontdekking in de kelder van deze man.

Michael P. verborg lichaam Anne Faber eerst ergens anders