in

Jongen vastgebonden aan boom en levend verbrand. 17 jaar later geschiedt gerechtigheid nadat hij in zijn sterfbed 3 woorden fluistert.

Dankzij de getuigenis op zijn doodsbed kreeg een jongen uit Texas na 17 jaar alsnog gerechtigheid. Robbie Middleton was acht jaar oud in 1998 toen hij werd aangevallen door een andere jongen. De pestkop bond Robbie aan een boom vast, goot benzine over hem en stak hem in brand. De weerzinwekkende feiten vonden volgens ABC plaats in Splendora, Texas.

Verschillende jaren later kreeg de aanvaller de maximumstraf – en de familie van Robbie kreeg de hoogste schadevergoeding ooit toegekend in de VS.

Het verhaal van Robbie begint in de Amerikaanse staat Texas. Hij was een buitengewone jongen die naar school ging. Maar op de dag van zijn achtste verjaardag, ontmoette hij een monster die zijn leven en dat van zijn familie compleet zou verwoesten. De toen 13-jarige Don Collins kidnapte Robbie, bond hem vast aan een boom en goot benzine over hem alvorens hem in brand te steken. De vreselijke aanval vond plaats in Splendora. Robbie was onderweg naar het huis van een vriend toen hij Don tegenkwam.

99 procent van Robbie’s lichaam zat onder de derdegraadsbrandwonden. Hij onderging meer dan 150 operaties en bracht het grootste deel van zijn leven door in een revalidatiecentrum. Maar tien jaar na de aanval, begon zijn lichaam af te takelen. Robbie kreeg de diagnose van kanker die direct gelinkt werd aan zijn brandwonden. De rechtbanken in de VS oordeelden dat zijn dood moord was.

Lees ook  Bas laat transformatie zien nadat hij 2 jaar van frikandel verslaving af is

Don werd verdacht van het misdrijf, maar werd vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Maar op zijn sterfbed nam de advocaat van de familie Middleton een nieuwe getuigenis van Robbie af. Hij bevestigde dat Don de vreselijke misdaad had gepleegd met de woorden: “Don deed het.”

In de video hoorde de rechtbank Robbie bevestigen wat er gebeurd was. “Don greep mijn schouder en goot benzine over m’n gezicht. Daarna herinner ik me niet veel meer.”

De advocaat nam zijn getuigenis op en in februari 2015 veroordeelde een rechtbank in Galveston de nu 29-jarige aanvaller. Omdat hij op het ogenblik van de feiten nog maar 13 jaar oud was, kreeg hij de zwaarst mogelijke straf – 40 jaar gevangenis.

“Vandaag krijgt een kleine jongen eindelijk gerechtigheid”, zei aanklager Rob Freyer tijdens zijn slotverklaring in de rechtbank.

Lees ook  Deze supermarkt verkoopt nu als énige Toblerone Lava Cake!

De advocaat verklaarde dat het motief voor de misdaad gelegen was in het feit dat Don de jongen twee weken voor de aanval seksueel had proberen aanranden. Robbie vertelde de advocaat dat Don het deed om hem het zwijgen op te leggen. Maar uiteindelijk bekende Robbie wat er gebeurd was. Na al die jaren … De jury bekeek de video waarin Robbie alles vanop zijn ziekenhuisbed opbiechtte, 17 dagen voor zijn overlijden.

Een andere nu volwassen man stond eveneens op en getuigde dat Don ook hem misbruikt had toen hij klein was.

Bovendien kreeg de familie van Robbie de hoogste schadevergoeding ooit toegekend in de VS, 150 miljard euro. Maar al het geld van de wereld zal Robbie niet terug bij zijn familie brengen.

In de stad Galveston wordt op de verjaardag van Robby op 28 juni elk jaar de Robbie Middleton Dag gehouden.

Het verhaal van Robbie raakte wereldwijd de harten, en zijn familie deelde zijn lot meermaals met de media.

We mogen Robbie nooit vergeten. Rust in vrede, Robbie.

Straathonden houden wake op drukke weg nadat auto een van hen had aangereden.

Uitgehongerde wolfshond is bang van alles – totdat hij een thuis vindt die hem toont wat echte liefde is.