in

Jongen rent brandend huis in om nichtje te redden: ‘Zou het zo weer doen’

Hij zit van top tot teen in het verband en ligt in een ziekenhuisbed. Toch heeft de Amerikaanse Derrick Byrd geen spijt van zijn actie. Hij rende het brandende huis van zijn zus in, om zijn nichtje te redden.

Afgelopen donderdag brak er brand uit in het huis van Derricks zus Kayla, in het Amerikaanse Aberdeen. Derrick kwam meteen in actie. Zijn zus was naar het dak gevlucht. “Kayla wilde de kinderen zo snel mogelijk uit het huis hebben, dus ik rende naar beneden en ving mijn neefjes Junior en Rory op”, vertelt hij aan de lokale zender KOMO.

  Moordenaar die vrouw dwong om menselijke uitwerpselen te drinken, smeekt om niet geëxecuteerd te worden.

‘Was aan het verbranden’
Toen zijn zus zelf van het dak viel, durfde nichtje Mercedes niet te springen. Ze viel terug in het brandende huis. “Ze schreeuwde mijn naam. Ik kon haar natuurlijk niet laten zitten”, vertelt Derrick.

Hij besloot terug te rennen in het brandende huis. “Ik voelde het vuur, ik was aan het verbranden. Ik greep mijn nichtje en deed mijn shirt over haar gezicht, zodat ze geen rook zou inademen.”

Mercedes en Junior werden met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Net als Derrick, die nu onder de brandwonden zit. Voor veel mensen is hij een held. Derrick ziet dat zelf niet zo. “Ik deed het voor mijn neefjes en mijn nichtje. Ik kon ze niet laten sterven.”

  Vader en dochter (4) uit Nederlands gezin komen om op Duitse snelweg

Het huis van Kayla is compleet verwoest, maar wonder boven wonder overleefde iedereen de brand. En Derrick heeft absoluut geen spijt van zijn actie. “Ik zou het zo weer doen, echt waar. Ik zou zo weer terug rennen, ook al zou ik nog erger verbrand raken.”

Vrouw (91) omgekomen bij uit de hand gelopen babbeltruc: ‘En dat voor sieraden’

“Flamingo jongen” wordt gepest om misvorming – zo ziet hij eruit na zijn levensreddende operatie