in

Jongen met Down riskeert leven om verdrinkende vrouw te redden op zee – breng hulde aan dit joch!

Ons instinct om anderen te helpen wanneer ze in nood verkeren is iets wat iedereen zou moeten hebben in een ideale wereld.

Jammer genoeg leven we echter niet in zo’n perfecte wereld. En dus zijn er veel mensen die verstijven in angstsituaties. Ofwel reageren ze te laat, wanneer het kwade al geschied is.

Een jongen die helemaal geen probleem had om een onbekende te redden is Valerio Catoia, een jonge Italiaan met Down.

Hij ontving veel lof voor zijn heldendaad nadat hij het leven gered van een meisje die aan het verdrinken was op zee. Hij wordt nu terecht geprezen voor zijn dappere daad.

Valerio is verzot op zwemmen, al sinds hij een kind was. Na jarenlange training en perfect te worden in zijn discipline nam hij zelfs deel aan de Paralympische Spelen.

Lees ook  Zwarte pieten dit jaar voor het laatst in Eindhoven tijdens Sinterklaasintocht

Op een dag bevond de jongeman zich op een strand in Sabaudia, niet ver van Lazio. Hij was er met zijn vader en genoot van een mooie, zonnige dag aan het strand. Kort daarna zou er echter een drama plaatsvinden, waarin hij de held zou blijken.

De kalmte werd verstoord toen Valerio en zijn vader geschreeuw hoorden van twee zussen van 14 en 10. Een sterke stroming had hen diep de oceaan in gesleurd.

Valerio aarzelde geen seconde. Hij gooide zichzelf de zee in en zwom naar de meisjes. Hij greep de jongste zus en met speciale reddingstechnieken kon hij haar naar de oever brengen. Dit had hij geleerd tijdens een cursus.

Lees ook  Artsen waarschuwen: Zo merk je direct of ouderen corona hebben

Terwijl hij het meisje naar de kust bracht hield hij haar hoofd boven water. Intussen was zijn vader de andere zus gaan redden, meldt ABC.

Toen hij het strand bereikte namen de redders de situatie over. Maar vergis je niet, het waren Valerio en zijn vader die de zussen hadden gered in deze extreem gevaarlijke situatie.

Valerio werd snel een held in zijn dorp, en kreeg veel lof in de media.

Wat een prachtig mens is Valerio. Hij aarzelde geen seconde toen hij deze twee zussen in de benarde situatie zag. Hij was er wanneer het nodig was!

Nikkie de Jager heeft geen kinderwens vanwege pestverleden

Vrouw zwanger na Tinderdates, onbekend wie vader is