in

Jongen die toiletpapier at omdat hij altijd honger had, overleden op 11-jarige leeftijd.

\De jonge jongen die het wereldnieuws haalde omdat hij toiletpapier at omwille van een medische aandoening waardoor hij altijd honger had, is overleden op 11-jarige leeftijd.

De Zuid-Afrikaanse jongen genaamd Caden Benjamin leed aan het zeldzame Prader-Willi syndroom dat gekenmerkt door een obsessieve drang om te eten, en woog op 10-jarige leeftijd al 90 kg. Hij overleed op 15 november in het Steve Biko ziekenhuis in Pretoria.

Lees ook  Vader van 12 kinderen uit ‘Een Huis Vol’ plotseling overleden

De aandoening van Caden betekende dat zijn hersenen niet konden registeren dat zijn lichaam geen voedsel meer nodig had na een maaltijd. Daardoor had de jongen nooit een vol gevoel. De 11-jarige jongen at zelfs toiletpapier en modder wanneer hij geen eten kreeg.

Volgens de lokale media leidde zijn zwaarlijvigheid verschillende jaren terug al tot zware gezondheidsproblemen. Caden moest een tracheotomie ondergaan en sindsdien ademde hij door een buisje in zijn luchtpijp. Die gezondheidsproblemen zouden uiteindelijk fataal worden.

Lees ook  Terminaal zieke 7-jarige, die bij zijn moeder begraven wilde worden, is overleden

Zijn aandoening betekende ook dat hij een vergroot hart, diabetes en depressies had. Familievriend Gila Sacks startte een crowdfundingcampagne om de familie te helpen om de medische kosten te betalen. De campagne zal nu uitgebreid worden om geld in te zamelen voor de begrafenis.

DEEL dit bericht om je medeleven met de familie uit te drukken. RIP Caden.

Bestuurder gedood nadat grote brok beton van een brug over een snelweg werd gegooid.

Magazijnmedewerker rijdt het complete magazijn naar de verdommenis