in

Jongen (14) zwaargewond na steekpartij, twee minderjarigen aangehouden

Bij een steekpartij aan de Montessoriweg in Rotterdam is vanmiddag een 14-jarige jongen ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou niet in kritieke toestand verkeren. Twee minderjarige verdachten zijn aangehouden, een derde wordt nog gezocht.

Rond het Montfort College is vanmiddag onderzoek gedaan door de politie. De toedracht van de steekpartij is vooralsnog onduidelijk. Maar volgens enkele leerlingen rondom de school hadden het slachtoffer en drie andere scholieren ruzie met elkaar. Een opgeroepen traumahelikopter is afgemeld, omdat het zwaargewonde slachtoffer al naar het ziekenhuis aan de overkant van de straat is gebracht: het Ikazia Ziekenhuis.

Lees ook  NU OOK BOMMEN GEVONDEN BIJ MOSKEE

De steekpartij deed zich toevallig voor voor de ingang van het Montfort College. Zowel het slachtoffer als de verdachten volgen daar geen lessen. Het slachtoffer gaat naar school op het Zuiderpark College, even verderop in diezelfde straat. Aan dezelfde weg, pal naast Zuidplein, zit ook nog het Avicenna College.

Het bestuur van stichting LMC Voortgezet Onderwijs Rotterdam – waar het Montfort College en het Zuiderpark College onder vallen– laat weten dat leerlingen van het Zuiderpark College en hun ouders worden vanavond geïnformeerd over het incident. Ook zal morgen in de lessen gesproken worden met de leerlingen over wat er vandaag is gebeurd.

Lees ook  Seb (11) overleden nadat zijn laatste wens in vervulling ging

Het slachtoffer werd rond 15 uur ‘s middags neergestoken op straat. Met hulp van cameratoezicht konden snel twee verdachten worden aangehouden. De politie zoekt nog een derde verdachte en spreekt met getuigen.

Achterbuurman keldergezin hoorde geschreeuw: ‘Altijd al idee dat er iets niet goed was’

Vrouw die een extreme 258kg woog is zoveel afgevallen dat niemand haar meer herkent