in

Jongeman met het syndroom van Down riskeert zijn leven om meisjes te redden die verdrinken

In noodsituaties heb je altijd verschillende soorten mensen. Je hebt mensen die bevriezen en niet weten wat ze moeten doen en je hebt mensen die gelijk in actie springen om te helpen.

Een jongen die hier een perfect voorbeeld is, is Valerio Catoia, een jonge Italiaanse man met het syndroom van Down.

Onlangs was er een situatie toen hij op het strand was en hij zijn leven heeft geriskeerd om een meisje te redden dat aan het verdrinken was in de zee. Nu wordt hij toegejuicht door duizenden…

Valerio houdt van zwemmen, al sinds kleins af aan. Hij is zelfs zo fanatiek dat hij heeft meegedaan aan de Special Olympics.

Lees ook  Jaloerse vader hangt jonge dochters op en stuurt foto’s naar ‘overspelige’ vrouw.

Op een dag was hij op het stand in Sabaudia, gelegen in de provincie Lazio, Italië. Samen met zijn vader was hij aan het genieten van het goede weer en de zee. Hij wist niet dat er iets zou gebeuren waardoor hij in actie moest springen.

Uit het niets hoorde Valerio en zijn vader iemand om hulp schreeuwen uit de zee, het waren twee zussen, één van 14 jaar en één van slechts 10 jaar. Een sterke stroming trok ze de zee in.

Zonder enige twijfel sprongen Valerio en zijn vader het water in om hen te redden. Valerio bereikte al snel het jongere zusje en voerde een reddingsmanoeuvre uit dat hij op een cursus had geleerd.

Lees ook  Moeder vraagt zich af wat stiefvader en dochter in de auto doen – zoiets als deze clip heb je nog nooit gezien

Hij sleepte het meisje naar het strand terwijl ze haar hoofd boven water hield. Zijn vader deed ondertussen hetzelfde met de oudere zus, aldus ABC.

Toen ze het strand bereikten, namen de strandwachten de controle over de situatie aan. Diezelfde avond werd de heldendaad van Valerio en zijn vader erkend door de pers.

Wat een geweldige personen zijn Valerio en zijn vader. Het kost heel wat moed om je eigen leven op het spel te zetten om iemand te helpen, die je waarschijnlijk niet eens kent.

Wij zijn ontzettend trots op hen! Deel dit met je vrienden en familie als jij hier ook bewondering voor hebt!

Moeder ziet gezicht van pasgeboren baby en bedreigt hem – dan komt verpleegster in actie

8 vreemde dingen die gebeuren in het vrouwelijke lichaam