in

Jonge dief verliest ‘zwemwedstrijd’ van ervaren agent

Een jeugdige dief heeft zich zaterdagavond in Dordrecht verkeken op de zwemkwaliteiten van een ervaren agent. De jonge man probeerde via een sloot te vluchten, maar de agent haalde hem snel in waardoor hij aangehouden kon worden.

In Sliedrecht had een jongen een afspraak gemaakt om zijn airpods te verkopen. De ‘koper’ schoot er na de overhandiging echter vandoor zonder te betalen. Hij sprong bij een maat achterop een scooter en sloeg op de vlucht.

In Dordrecht kreeg de politie de scooter met de twee verdachten in zicht en werd er een achtervolging ingezet, omdat de jongens weigerden te stoppen. Met de politieauto werd de scooter geblokkeerd, waarop deze het water inreed.

De scooterrijder die niet weg probeerde te zwemmen, werd wat makkelijker aangehouden. De twee mannen zijn naar een cellencomplex in Dordrecht gebracht. De politie doet nog onderzoek naar diefstal.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Nat politieuniform en twee verdachten diefstal #Airpods aangehouden💪🏻 Zaterdagavond had een jongen afgesproken in #Sliedrecht om zijn Airpods te verkopen. De koper was samen met nog een jongen. Tijdens de verkoop rende de koper ineens weg met de Airpods zonder deze betaald te hebben. De koper sprong op een scooter die zijn “vriend” al had gestart en vol gas reden zij weg. Collega’s die de melding kregen stelden een onderzoek in en al snel werd de scooter met de verdachten erop door ons gespot in #Dordrecht. De verdachten wilden niet stoppen en dit werd een achtervolging. De collega’s konden de scooter de weg blokkeren, waarop deze het water in reed. Eén van de verdachte voelde zich klaarblijkelijk als een vis aan het water, want hij probeerde er vandoor te gaan. Hij had echter geen rekening gehouden met de snelheid van onze collega die hem achterna dook in het water. Resultaat: een nat pak en een boef gevangen! De andere verdachte kon hierop ook aangehouden worden. Beide verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex te Dordrecht. De recherche zal daar de zaak verder onderzoeken. P.s. de collega heeft hierna maar snel zijn reserve-schoenen aangetrokken… Uitleg is na het zien van het filmpje niet nodig. @politiedrechtstedenbuiten @politieeenheidrotterdam @politie

Een bericht gedeeld door Politie Lek En Merwede (@pol_lekmerwede) op

Lees ook  De oudere man staat naast de sportende jongeren – niemand had verwacht dat hij dit ging doen!

Man opgepakt na berichtje sturen over zelfdoding

Ophef over vrouw die van trein wordt gegooid omdat ze geen mondmasker draagt (video)