in

Joeri (31) doodgestoken na ruzie met ex: ‘Ik verlies mijn zoon én mijn beste vriend’

De Eindhovenaar (31) die gisteravond om het leven kwam bij een steekpartij, kreeg vlak daarvoor bezoek van zijn ex-vriendin en diens nieuwe vriend.

Die laatste zou hebben gestoken. Dat zegt de vader van het slachtoffer: „Joeri heeft dit niet verdiend.”

De steekpartij die Joeri Veenstra het leven kost, vond gisteravond plaats rond half tien op de galerij voor zijn flatwoning aan de Tellegenstraat.

De 31-jarige Eindhovenaar had die avond bezoek van zijn neef en een goede vriend, de drie zaten gezellig aan het bier.

Op dat moment belde zijn ex-vriendin – de twee zijn al een paar maanden uit elkaar – beneden bij het appartementencomplex aan.

De reden van het bezoek is ook bij Joeri’s vader Patrick niet helemaal duidelijk: „Of zij ruzie hadden? Dat weet ik niet precies.

Ik weet wel dat ze niet alleen was, ze had haar nieuwe vriend meegenomen. Mijn zoon dacht dat hij zijn ex binnenliet, maar het was die man die naar boven kwam.”

Op de galerij op de derde verdieping ging het vervolgens helemaal mis. Tijdens de confrontatie werd Joeri neergestoken en hij overlijdt niet veel later aan zijn verwondingen. Patrick: „Hij was in zijn hart geraakt.”

Lees ook  Slecht nieuws voor hooikoorts-patiënten: Het wordt komende week nog erger!

Getrokken wapens
Anderhalf uur na die steekpartij werd de ex-vriendin (28) in Eindhoven opgepakt door de politie. Naar haar nieuwe vriend, die wordt verdacht van de dodelijke steekpartij, wordt nog gezocht.

De politie weet om wie het gaat en dacht hem gisteravond iets na 23.00 uur al te pakken te hebben. Op de Boschdijk werden met getrokken wapens twee mannen in een auto aangehouden. Uiteindelijk bleek hij niet de auto te zitten.

”Na de beroerte dacht ik: erger dan dat kan het nooit meer worden. En dan krijg je gister­avond opeens een telefoon­tje dat je zoon dood is”
– Vader Patrick Veenstra

Vader Patrick zit er ondertussen doorheen na het verlies van zijn zoon. Vijf jaar geleden dacht hij Joeri al een keer kwijt te zijn: „Hij kreeg een beroerte en ik moest hem met spoed naar het ziekenhuis brengen.

Hij herstelde en ik dacht: erger dan dat kan het nooit meer worden. En dan krijg je gisteravond opeens een telefoontje dat je zoon dood is. Ik kan het niet geloven.”

Lees ook  Han (82) ontwikkelt app die oogje in zeil houdt: 'Geen inbreuk op privacy'

PSV en housefeesten
Joeri woonde al een paar jaar in de flat, eerst samen met zijn ex en haar zoontje. Hij was in dienst bij Ergon en werkte in de groenvoorziening.

Volgens zijn vader had hij verder twee grote passies: PSV en housefeesten. „Joeri was een die hard PSV-fan, elke thuiswedstrijd zaten we op de tribune.

En we gingen samen naar klassieke housefeesten. Karma Outdoor was ons favoriete festival.”

De twee hadden dan ook een sterke band: „We gingen anders met elkaar om dan de meeste vaders en zonen.

Ik verlies met Joeri niet alleen mijn zoon, maar ook mijn beste stapmaat, mijn vriend.” Patrick twijfelde even of hij tegen de krant zijn verhaal moest doen:

„Maar er gaan nu al zoveel roddels rond over wat er is gebeurd. Ik heb ook nog niet alle antwoorden, maar ik weet wel: dit heeft hij niet verdiend.”

Leontine geen Borsato meer

Ouder echtpaar moet naar verzorghuis – dan heeft zoon andere plannen…