in

Jessica ontmoette haar man pas 12 jaar nádat ze beviel van zijn eerste kind

Jessica Share en haar toenmalige vrouw droomden van een gezin met vier kinderen. Optimistisch gingen ze op zoek naar een spermadonor die hun wens kon laten uitkomen, niet wetende hoe dit hun hele leven – anders dan verwacht – zou laten veranderen.

Het verhaal van Jessica was zelfs zo bijzonder dat BBC een documentaire over haar leven maakte genaamd Forty Dollars A Pop.

IVF
“Als je als lesbienne in die tijd een kind had, kwam die uit een eerdere heteroseksuele relatie. Zo ging het er nu eenmaal aan toe in die tijd.

Mijn vriendin en ik waren pioniers op het gebied van IVF en moesten dus op nul beginnen. We droomden ervan om samen kinderen te krijgen. Vier stuks was het einddoel, we kozen de namen al.”

Donor
Na een zorgvuldige zoektocht naar de juiste donor, droeg Jessica in 2005 de eerste baby. “We matchten de donor zoveel mogelijk met mijn toenmalige vrouw.

We wilden graag iemand met een normale lengte en golvend bruin haar. Als hij literatuur gestudeerd had en van sport hield, was dat een bonus.”

“We werden gekoppeld aan iemand die zichzelf omschreef als een schrijver, muzikant en taxichauffeur.”

Een combinatie die Jessica en haar vrouw deden denken aan een romanticus die geen kantoorbaan wilde, maar bijzondere verhalen van mensen verzamelde in zijn taxi. “Voor de rest wisten we niet veel over de donor, een foto kregen we niet te zien.”

Dochters
Na zeven maanden was het raak: Jessica was zwanger van hun eerste kind dat Alice ging heten. “We konden ons geluk niet op.

Aan de donor dachten we op dat moment nog amper, we zouden hem toch nooit ontmoeten. Mijn vrouw wilde absoluut niet dat onze kinderen hem zouden leren kennen.”

Lees ook  Waarom het uiterlijk van Jennifer Aniston liefst 340.000 euro per maand kost

Hun tweede kindje zou de vrouw van Jessica dragen. Hiervoor bestelden ze opnieuw het sperma van de eerste donor.

Ook zij werd zwanger, en zo werd hun tweede dochter geboren. “De twee meisjes deelden duidelijk trekjes die ze alleen maar van de donor konden hebben”, vertelt Jessica.

“Ze waren allebei uitzonderlijk lang – en dus niet gemiddeld zoals de donor had gezegd – met smalle mondjes, kleine neusjes en donkere ogen.”

Abrupt einde
“Toen onze dochters één en drie jaar oud waren, maakte mijn vrouw echter plots een einde aan onze relatie.

We hadden nooit ruzie gemaakt, ik bleef perplex en diep bedroefd achter. Ze wilde er niet over praten, ik kon volgens haar niets meer doen om ons huwelijk te redden”, vertelt Jessica.

Jongste dochter
Nog eens zeven jaar later bracht Jessica’s ex-vrouw hun tweede dochtertje niet meer terug na een vakantie.

Ze blokkeerde het nummer van hun dochter Alice en verbrak alle contact. Alice was toen tien jaar oud en de zus met wie ze was opgegroeid, verdween volledig uit haar leven.

DNA-test
Dit leidde ertoe dat Alice geïnteresseerd raakte in haar afkomst. Aan de hand van een DNA-test ontdekte ze dat een zekere Aaron Long haar vader was en Bryce Gallo haar halfbroer.

“Bij het zien van zijn foto’s was er geen twijfel mogelijk; mijn dochters trekken namelijk dezelfde gekke bekken”, aldus Jessica. “Ik contacteerde hem via de DNA-testsite en kreeg meteen antwoord.”

Halfbroer
Moeder Jessica en spermadonor Jessica hadden in de tijd erna veel contact. “Ik waagde ook mijn kans bij Bryce, hij bleek net afgestudeerd te zijn.

Lees ook  Het publiek vindt hem te oud – maar kijk nu wanneer hij begint te dansen.

Hij had zelf ook al Madi gevonden, een 19-jarige halfzus. Zes kinderen van Aaron waren al boven water gekomen, de mijne waren nummer zeven en acht.”

Alice verlangde naar een weerzien met haar eigen zus, maar was ook wel benieuwd naar haar halfbroer en -zus. En dus ging ze naar Seattle met haar moeder.

Bij de ontmoeting overtuigde Aarons vriendelijkheid Jessica dat ze hem een kans moest geven om een relatie te beginnen. Haar relatie met een andere man was immers op de klippen gelopen vlak daarvoor.

Bij de ontmoeting met Aaron voelde hij op een bepaalde manier al familie, zegt Jessica, ook voordat ze een relatie met hem kreeg.“Of DNA een rol speelde in onze relatie? Moeilijk te zeggen.

Jaren geleden selecteerde ik hem uit een catalogus van spermadonoren, nu voel ik me tot hem aangetrokken. Uiteraard is dat geen toeval. Hij is empathisch, fantastisch met woorden én een doorzetter.”

Groot huis
In de zomer van 2017 trokken Jessica en Alice bij Aaron in. Het huis was groot genoeg, zo groot dat ook Madi, zijn andere dochter, van de oostkust naar Seattle verhuisde.

Aaron schat dat er nog rond de 67 biologische kinderen van hem rondlopen. Hoewel ze niet allemaal kunnen intrekken, zegt Jessica dat de deur altijd voor ze openstaat.

“Ik heb ontdekt dat ik als moeder elk nieuw kind graag wil ontvangen en voor hen wil zorgen.”

“Families zijn gebouwd op liefde, niet op genen. Iedereen kan in een familie verwelkomd worden”, besluit Jessica. En ondertussen houdt Jessica hoop op een hereniging met haar jongste dochter.

Groot verdriet bij René Froger

11 kilo aankomen en constant hoofdpijn: gevolg tekort anticonceptiepil