in

‘Jeremy Meeks vermoordde mijn zoon. Nu paradeert hij op de catwalk’

Sinds zijn ‘mugshot’ in 2014 viraal ging, loopt Jeremy Meeks (33) op catwalks van grote merken bezoekt hij feestjes met sterren als Paris Hilton en Nicki Minaj. Maar voor slachtoffers van de bende waarvan hij ooit deel uitmaakte, smaakt die roem bijzonder wrang.

De Britse Daily Mail omschrijft hoe de 15-jarige Eric Castillo in september 2004 basketbal aan het spelen was op de oprit toen de ‘North Side Gangster Crips’ de wijk binnenreden. De beruchte bende uit Californië opende het vuur zoals in een western. Eric duwde zijn vriendinnetje nog weg uit de kogelregen en werd daardoor zelf doodgeschoten met drie kogels. De schutter werd veroordeeld tot 142 jaar cel. Een van de leden van de bende was Jeremy Meeks, een man die tien jaar later wereldberoemd zou worden.

De foto van Jeremy Meeks ging drie jaar geleden de wereld rond nadat hij was opgepakt voor wapenbezit. Sindsdien gaat het hard voor de man en rijgt hij de modellencontracten aan elkaar. Onlangs liep hij op de catwalk voor ontwerper Philipp Plein. Hij pronkte met zijn ontblote bovenlijf en toonde zijn tattoos aan de wereld. De traan onder zijn oog en het woordje ‘Crips’ op zijn arm zijn herinneringen aan zijn leven als bendelid. Maar ligt het bendeleven wel volledig achter hem?

Lees ook  Nikkie Plessen krijgt bakken kritiek om foto met “Te kort rokje!”

Het was niet de eerste keer dat Meeks de binnenkant van een gevangeniscel zag in 2014. Sinds 2002 zat hij al eens twee jaar in de gevangenis voor autodiefstal. Agent Joseph Silva herinnert Meeks zich als een van de gewelddadigste criminelen in de buurt.

Eric Castillo’s moeder, Carmela, betwijfelt of Meeks wel uit de bende is gestapt. Bovendien zei Meeks onlangs dat hij ,,tot op bepaalde hoogte de banden met de groep had doorgeknipt”. Voor Carmela is de maat vol nu de ex-gangster een jetsetleventje leidt: ,,Ik begrijp niet waarom deze man beloond wordt, het is een belediging.”

Lees ook  Naar Nederland gevluchte Oeigoerse werd gedwongen tot sterilisatie

Nadat hij vorig jaar vrijkwam stonden modellenbureaus voor hem in de rij. Tussen zijn modellenopdrachten door zet hij de bloemetjes buiten met Chloe Green, de dochter van modemagnaat Philip Green, die een vermogen heeft van ongeveer 5 miljard. Onlangs werd het koppel nog gespot op een superjacht langs de kust van Turkije.

God is goed, schrijft Meeks onder deze foto van hem voor zijn villa.

Goed om weer thuis te zijn, schrijft ex-crimineel Jeremy Meeks onder deze foto waarop hij trots de Maserati en villa toont die hij zich kan veroorloven dankzij zijn nieuwe carrière als fotomodel.

Haar huis ruikt altijd zo heerlijk en fris, en mensen begrijpen maar niet waarom. DIT is haar geheim …

Deze jongen hoort iemand huilen in de WC, toen hij de reden zag zonk hem de moed in de schoenen