in

Janine (49) had na 25 jaar huwelijk plotseling een soa.

Een simpel uitstrijkje bij de gynaecoloog zette het leven van Janine (49) totaal op de kop. “Ik, een soa? Hoe dan?”

“Nadat ik mijn man de deur had gewezen, belde ik totaal in paniek mijn beste vriendin op. Ik kon nog amper bevatten wat er zojuist was gebeurd en moest het aan iemand kwijt. Een paar dagen eerder was uit de analyse van een routine-uitstrijkje gebleken dat ik een soa had. Ik, een soa? Hoe dan? Ik was al 25 jaar getrouwd en had nooit met een andere man het bed gedeeld. Het leek me dus onmogelijk. Maar de huisarts verzekerde me dat het echt was en probeerde me voorzichtig uit te leggen dat wellicht bij mijn man vandaan kwam.”

Verbijstering
“Ik wilde het niet geloven, maar vroeg bij thuiskomst toch of hij er meer van wist. Alsof het hem niets deed, liet hij zomaar een bom vallen: hij had al jaren regelmatig s*ksueel contact met mannen. Verbijsterd en vol ongeloof staarde ik hem aan. Toen werd het licht in mijn hoofd en zakte ik in elkaar. Ik weet niet hoeveel later ik wakker werd, maar ik lag op de bank en het duurde even voor het tot me doordrong waarom. Mijn man, die mij zo verraden had, zat naast me. Ik kon hem niet aankijken. Alsof het nog niet erg genoeg was, vertelde hij dat hij die contacten nodig had en niet van plan was ermee te stoppen. Ik kon amper wat uitbrengen, dus zo hebben we een paar dagen zwijgzaam langs elkaar heen geleefd.”

Lees ook  Moeder en dochter vallen meer dan 90 kilo af door dans uit de jaren 80 te doen

Een leugen
“’s Nachts lag ik uren te piekeren en overdag liep ik als een zombie door het huis. Wat moest ik doen? Wat wilde ik? Hoe kon het dat ik nooit iets had gemerkt? Mijn hoofd liep over. Maar na een dag of drie was ik eruit. Alles wat ik tot dan toe kende, bleek een leugen te zijn en mijn vertrouwen was te beschadigd om ooit nog normaal met mijn man te kunnen omgaan. Dus ik vertelde hem dat ik wilde scheiden. Hij accepteerde dat meteen, vertrok naar een vriend en ik belde meteen mijn vriendin. Hoewel ik zeker wist dat ik de juiste keus had gemaakt, was ik nog enorm in de war. Tien minuten later stond ze voor de deur. Door haar steun ben ik nu rustiger en helderder in mijn hoofd. Ik moet een nieuw leven opbouwen, zonder mijn man. Maar het doet me goed om te weten dat ik vriendinnen heb, die mij er doorheen helpen. Dat is veel meer waard dan een huwelijk met geheimen.”

Lees ook  De moeder merkt dat haar dochtertje vreemd lacht. Als de arts haar ziet sterft ze bijna van angst

Moeder gelooft niet dat haar 15-jarige dochter zwanger is. Hoe de dokter daarop reageert is bizar!

Samantha de Jong heeft een boodschap voor de vriendin van haar ex-man Michael van der Plas.