in

Jan Smit in diepe rouw.

Jan Smit staat op zijn Instagram stil bij een groot verlies. Oud-BZN-gitarist Cees Tol is namelijk onverwachts overleden op 70-jarige leeftijd. Deze Volendamse muzikant speelde een grote rol in de carrière van Jan.

Oud-gitarist Cees Tol van BZN is in de nacht van donderdag op vrijdag plotseling overleden. Tol overleed op 70-jarige leeftijd in het ziekenhuis aan de gevolgen van een plotselinge longontsteking. Tol schreef tot een paar jaar geleden teksten voor Smit. Na een hersenbloeding enkele jaren geleden stopte Tol met werken; hij trad ook niet meer op in het openbaar.

Lees ook  Voorwaardelijke celstraf vanwege dood Maurycy (4) op springkussen

Prachtig mens

Jan schrijft: ‘Langs deze weg wil ik graag even stil staan bij het plotselinge overlijden van Cees Tol. De man die mede verantwoordelijk was voor de afgelopen 15 jaar van mijn carrière. Hij schreef in het begin van onze samenwerking de teksten van ‘Als De Nacht Verdwijnt’ en vele meer! Tevens was hij samen met zijn broer Thomas als producer betrokken bij de prachtige successen die volgden. Cees was een prachtig mens met ongelooflijk droge humor! Hij zei niet veel, maar als hij sprak was het altijd raak! Ik wens zijn vrouw Tiny, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd… Cees, bedankt voor alles en het ga je goed daar boven!’

Lees ook  Dit is de lekkere dochter van Sylvester Stallone en ze is enorm stout!

De moeder wil dat iedereen de belangrijke waarheid hoort over vrouwen die een keizersnede hebben gehad

‘Yolanthe Sneijder-Cabau en Wesley Sneijder gaan komende weken uit elkaar’