in

Intelligente mensen zijn vaker slordiger, blijven langer wakker en vloeken meer.

Was je als kind verveeld wanneer je ouders je zeiden om je kamer op te ruimen? Of moesten ze je vaak de les spellen omdat je weer eens gevloekt had? Studies suggereren dat het gelinkt kan worden aan een hoger IQ. Je hoort altijd dat mensen die vloeken “een beperkte woordenschat” hebben, maar waarom zou het niet omgekeerd kunnen zijn? Want zij gebruiken doelbewust minder woorden dan anderen.

Intelligente mensen gebruiken meer scheldwoorden
De resultaten van een studie tonen dat mensen die binnen de minuut het meeste scheldwoorden konden zeggen, een hogere IQ-score hadden. De studie concludeerde dat een rijke woordenschat aan scheldwoorden wijst op retorische sterkte, eerder dan een poging om verbale gebreken te verbergen.

Lees ook  Twee heren in busje vallen vrouw lastig en proberen haar zelfs aan te raken. Dan krijgen ze hun welverdiende lesje!

Intelligente mensen zijn nachtraven
Blijf je graag laat op? Dat zou ook een teken van intelligentie kunnen zijn. Wetenschappelijk onderzoek linkte nachtraven aan hogere IQ-scores. Obama, Charles Darwin, Winston Churchill, Keith Richards en Elvis Presley staan allemaal bekend omwille van hun nachtelijke activiteiten. Als je laat gaat slapen, bevind je je alvast in goed gezelschap.

Een slordige werktafel en intelligentie gaan hand in hand
Als je ook nog eens de neiging hebt om rotzooi te maken, hebben we helemaal goed nieuws voor je. Een studie van de Universiteit van Minnesota suggereert dat het slordige bureau van genieën daadwerkelijk aan hun intelligente gelinkt kan worden. Als je niet veel tijd hebt om op te ruimen dan heb je duidelijker belangrijkere dingen aan het hoofd. De studie toonde aan dat een slordige omgeving leidt tot meer creativiteit.

Lees ook  Gordelroos, de herpes die geactiveerd wordt met stress: oorzaken en symptomen van deze pijnlijke ontsteking

Dit is een prachtige dag voor alle vloekende, slordige nachtraven onder ons! Klinkt dit enigszins bekend in de oren?

Wie kent de knappe Byron Sully uit ‘Dr. Quinn, Medicine Woman’ nog? Zó ziet hij er nu uit!

Presentatrice Astrid Joosten verdient dít salaris per jaar