in

Kelly ziet er totaal anders uit nadat ze slechts 3 kilo afviel

De Instagrammer wil met haar bericht duidelijk maken dat we ons niet blind moeten staren op de weegschaal

Wie weleens de afvalstrijd is aangegaan, weet dat het niet altijd makkelijk is om kilo’s kwijt te raken. We staren ons blind op de weegschaal, maar raad eens: dat moeten we helemaal niet doen. Gewicht is maar een getal op de weegschaal, zo laten de foto’s van Instagrammer Kelsey Wells zien.

Door je vet om te zetten in spieren, kun je je lichaam totaal anders vormen. Al zal de weegschaal amper een verschil merken.

3 pond afgevallen
Als we naar voor- en nafoto’s kijken van iemand die is afgevallen, zien we vaak behoorlijke verschillen. We denken dan dat iemand flink in kilo’s is afgevallen, maar dat is niet altijd het geval. Instagrammer Kelsey Wells plaatste onlangs een foto op Instagram waarop ze als 24-jarige te zien is en ze 65,7 kilo woog. De tweede foto nam ze 6 jaar later. Ze woog toen 64,4. In kilo’s klinkt het niet erg indrukwekkend, maar haar foto’s bewijzen het tegendeel. Op de tweede foto ziet ze er veel strakker uit dan op de eerste en is ze veel gespierder.

Lees ook  Coronawet 2.0 lijkt Tweede Kamer wel te kunnen bekoren

Gezondheid
Kelsey begon op haar 24ste met een krachttrainingsprogramma. Ze viel dan niet veel af in kilo’s, maar wist haar lichaam wel anders te vormen door spieren te kweken. Door het plaatsen van de foto’s wil ze mensen overigens niet aansporen om af te vallen, maar wil de Instagrammer haar volgers op het hart drukken dat het erom gaat dat je gezond bent en van je lichaam houdt. Ook zij had moeite om de eerste stap te zetten, zo schrijft ze onder de foto. “Ik weet hoe moeilijk het is om actief te worden als je een zittend beroep hebt en je sporten als de ultieme taak ziet”, schrijft ze op Instagram.

Lees ook  Jan Smit in diepe rouw.

Krachttraining
Ze spoort mensen aan om dat te doen wat goed is voor het lichaam. “Fitness gaat erom dat je om je gezondheid geeft, het is self empowerment.” Haar advies is bovendien om de weegschaal te laten voor wat het is: “Screw the scale”, vindt ze. Door te focussen op gezonde voeding en krachttraining wist Kelsey uiteindelijk het lichaam te krijgen zoals die vandaag de dag is. Hoewel ze dus ‘maar’ anderhalve kilo afviel, ziet haar lichaam er totaal anders uit.

 

Arts laat pasgeboren baby vallen: ’Ach, je gaat er meer krijgen’

Dit gebeurt er met je mond als je je tandenborstel niet op tijd vervangt