in

Indiase politie doodt arrestanten ver krachte en vermoorde dierenarts

De politie in India heeft vier arrestanten doodgeschoten die verdacht worden van het ver krachten en doden van een dierenarts en het vervolgens in brand steken van haar lichaam.

Dat gebeurde toen de politie de vier meenam naar de plaats delict, waar ze probeerden te ontsnappen en de agenten te lijf gingen, meldt de BBC op basis van lokale politie-informatie.

Lees ook  Bridget Maasland voorspelt: “Met André Hazes word ik stokoud”

De dierenarts (27) werd vorige week in Haiderabad verkracht door een groep mannen. Die zouden haar hebben meegelokt, mis bruikt en vervolgens het lichaam in brand hebben gestoken. De politie had vier verdachten gearresteerd.

De moordzaak leidde in India tot veel boosheid. Betogers gingen in New Delhi, Haiderabad en Bangalore de straat op en een politica in het Indiase parlement pleitte ervoor de daders

Lees ook  Gezocht: iemand die 24 uur non-stop horrorfilms durft te kijken voor 1000 euro

,,publiekelijk te lynchen’’. Een woedende menigte belegerde zaterdag het politiebureau waar de verdachten vastzaten.

S*ksueel geweld tegen vrouwen komt in India vaak voor. Uit officiële cijfers blijkt dat in 2017 ruim 32.000 keer aangifte is gedaan van ver krachting. Het duurt volgens critici te lang voordat rechtbanken uitspraak doen in misbruikzaken.

Gymnasium Arnhem slaat alarm na vondst ‘kinderp*rno’ in appgroep leerlingen

Rachel Hazes dolblij met schoondochter Bridget: ‘We bellen, we appen, echt een leuk wijf’