in

Iemand: filmt nietsvermoedend deze kudde olifanten. Maar dan gebeurt er plots iets heel speciaals!

Het moet: niet meer gezegd worden dat olifanten prachtige dieren zijn. De majestueuze dieren komen vooral voor in Afrika, ten zuiden van de Sahara, en in het zuidoosten van Azië.

Het zijn de grootste dieren die op het land leven. Olifanten zijn zoogdieren en dat betekent dat hun jongen, net zoals bij mensen, levend ter wereld komen. De vriendelijke reuzen worden daarom ook gewoon zwanger. Bij olifanten duurt het echter aanzienlijk langer vooraleer de kalfjes ter wereld komen. De draagtijd bedraagt een verbluffende 18 tot 22 maanden, dat is dus bijna twee jaar! Uiteraard wegen olifanten bij hun geboorte ook een stuk meer – ongeveer 100 kg weegt een olifantenkalfje!

Lees ook  Geredde eendjes hebben nog nooit water gezien. Kijk nu hoe ze hun eerste plonsje wagen.

Olifanten zijn erg sociale en slimme dieren. Ze leven in kudde en dat is erg belangrijk voor de dieren. Je zou zelfs kunnen stellen dat olifanten in heel wat opzichten op mensen lijken. Uiteraard niet uiterlijk, maar vooral als we het hebben over hoe beschermend ze zijn voor andere familieleden.

Dat geldt voornamelijk voor de kalfjes. Een olifant zal er alles aan doen om zijn of haar kudde te beschermen. Een prachtig voorbeeld daarvan is dat olifanten zwangere dieren altijd in het midden van de kudde laten lopen. Daar zijn ze immers veiliger voor roofdieren. Dat is ook het geval wanneer een vrouwtje op het punt staat om te bevallen. Tijdens de bevalling vormt de kudde een beschermende perimeter rond de zwangere olifant.

Lees ook  Dronken man valt in berenkooi – De beer neemt hem vervolgens flink te grazen!

Dat is precies waarvan we in de onderstaande video getuige zijn. De kudde voelt perfect aan wanneer een olifantenvrouwtje gaat bevallen. Het is echt vertederend om te zien hoe de andere olifanten haar zoveel mogelijk proberen te troosten en gerust te stellen. En dan is het tijd voor de bevalling!

DEEL DIT BERICHT ALS OOK JIJ DIT ZO’N BIJZONDERE VIDEO VOND!

Video: van moeder in badkamer gaat het hele internet over!

Illegaal komt aan bij de politie: “Ik heb mijn schoonbroer bij. Die ligt dood in de auto”