in

Hond leefde twee jaar onder bed en zat onder huidzweren en wormen.

Een verwaarloosde hond heeft een verbluffend herstel gemaakt nadat hij afgelopen april naar de Society for the Prevention of Cruelty to Animals in Richmond (SPCA) was gebracht.

De hond, die door de SPCA werd omgedoopt tot Lionheart, werd door zijn voormalige bezitter achtergelaten. Het was overduidelijk dat hij verzorgd moest worden.

“We beseften wat een vreselijk geval van verwaarlozing het was,” vertelde Robin Starr, van de organisatie aan Today. “We realiseerden ons hoe hard deze kleine hond ons nodig had, dus namen we hem meteen op.”

Al twee jaar leefde Lionheart onder een bed en in die tijd was hij ernstig verwaarloosd. Hij had geen beweging, at weinig en deed bijna niets.

Reekalfje sterft in de armen van Mieke na aanval door loslopende honden

“Ik zag hem toen hij voor het eerst arriveerde, en ik kon niet zeggen wat de voorkant was en wat de achterkant was,” vertelde Robin. “Je kon niets zien. Ik weet zeker dat hij zich erg ongemakkelijk voelde.”

Het was niet eens duidelijk dat het hier om een poedel betrof. Eerst moest zijn vacht worden verzorgd, omdat het onmogelijk was iets anders te doen.

Lionheart, inmiddels Cody genoemd, is compleet getransformeerd van een onherkenbaar en verwaarloosd diertje in een charmante poedel.

Getrainde honden voorkomen dat stropers 45 neushoorns in Zuid-Afrika doden

Nadat hij getrimt werd, kon bloedonderzoek e.d. plaatsvinden. Helaas had Cody verschillende andere aandoeningen, waaronder huidzweren en wormen. Gelukkig herstelde hij voorspoedig.

Onder alle vacht bleek een heel lief en aanhankelijke hond te zitten. Er stond al een koppel klaar om hem te adopteren. Ze wilden graag een kleine, lieflijke hond – wat Cody exact omschrijft.

Zijn nieuwe gezin is dolblij met Cody en hij op zijn nieuwe baasjes! Het is heel mooi om te zien hoe deze viervoeter een nieuwe kans kreeg in het leven.

Zware zorgen om relatie André Hazes en Monique.

Ouders nemen kinderen mee naar plaats dodelijk ongeluk, politie verbijsterd