in

Hond kan hoofd niet eens rusten door ketting – dan besluit een echte held in actie te komen

Het hebben van waakhonden is gebruikelijk in vrijwel alle delen van de wereld. Het moet vanzelfsprekend zijn dat de meesten eng lijken wanneer je ze benadert – tenslotte, daar zijn ze voor.

Maar voor degenen die waakhond Cala tegen kwamen, was angst niet wat ze voelden. Het was meer verdriet, medelijden en frustratie.

Cala bewaakte een autodealer in San Jose, Costa Rica. Haar eigenaar gaf haar zelden eten en toen ze ziek werd, werd ze niet naar de dierenarts gebracht.

Uiteindelijk werd de hond zo zwak dat ze niet meer kon staan. In plaats daarvan zat ze en leefde ze in een oude autoband, met een korte ketting om haar nek die haar belette haar hoofd te laten rusten.

In feite hing haar hoofd letterlijk aan de ketting, die langzaamaan haar huid opslokte.

Cala’s gezondheid werd erger en erger terwijl ze worstelde om haar hoofd omhoog te houden. Ze had problemen met haar ademhaling en nog veel meer.

Als er niemand kwam om de arme hond te redden, was ze zeker veroordeeld om een langzame dood te sterven.

Gelukkig hadden de buren gemerkt hoe slecht de conditie was waarin Cala zich bevond. Ze contacteerden de politie, die op zijn beurt plaatselijke dierenopvang Territorio de Zaguates vroeg of ze konden helpen.

De organisatie zei uiteraard dat ze dat wilden, maar het zou niet gemakkelijk zijn.

Beroofd van haar waardigheid
De aanblik die ze tegenkwamen toen ze voor het eerst kwamen kijken bij Cala, zal Lya Battle, oprichter van het opvangcentrum Territorio de Zaguates, nooit vergeten.

Lees ook  Deze hond was onherkenbaar, maar hij transformeerde nadat 3 kilo vacht werd weggeknipt

Ze vertelde The Dodo: “Ik voelde me wanhopig, verdrietig en gefrustreerd. De foto die ik maakte toen ik haar voor het eerst zag, toonde een armzalig wezen dat beroofd was van zijn waardigheid en klaar was om op te geven – een hond wiens geest was gebroken en die wachtte op het einde, terwijl hij een eeuwige nachtmerrie leefde. ‘

Daarna konden de politie en het asiel Cala van haar boze eigenaar en een dierenarts afhalen. Daar werd ze verzorgd en behandeld voor haar verwondingen, waaronder de diepe wonden van waar de ketting om haar nek had gezeten.

Na haar verblijf bij de dierenarts, verhuisde Cala naar Territorio de Zaguates, waar ze verbleef terwijl ze genas, zowel fysiek als emotioneel.

Het duurde even voor Cala herstelde: de wonden waren moeilijk te behandelen en de mentale angst die ze had geleden liet een blijvend litteken achter op haar ziel.

Voor de vrijwilligers in het asiel leek het dat Cala de andere honden daar haatte. Ze waren bang om zich met hen te vermengen; bang dat het misschien onmogelijk zou zijn om haar te rehabiliteren.

Een theorie was dat Cala nog nooit andere honden had ontmoet – sommige vrijwilligers dachten zelfs dat ze misschien was opgeleid om andere dieren aan te vallen en te doden.

Met tegenzin begon Cala echter andere honden na verloop van tijd te vertrouwen.

Ze ging van ziek en zwak, depressief en verlegen, naar een sterke en zelfbewuste ziel.

Lees ook  Kat beschoten met luchtbuks, poot geamputeerd

“Met elke dag die voorbijging, zagen we meer van haar persoonlijkheid doorkomen. Ze ging van mensen vrezen naar hen vertrouwen en zelfs te ‘vragen’ om aandacht,” legde Battle uit.

Toch was Cala niet helemaal veilig bij asiel. In juni van dit jaar slopen mensen het asiel in en legden worstjes klaar die met gif waren doorgerold. In totaal stierven 16 honden. Cala had zelf een worst gegeten, maar overleefde op de een of andere manier, waarschijnlijk vanwege haar grootte in verhouding tot hoeveel ze at.

Ze werd wakker gemaakt en worstelde een tijd met neurologische problemen. Nogmaals, ze is hersteld … het is een sterke ziel!

Cala overleefde jaren van verwaarlozing, marteling, honger en ziekte. Haar leven hing aan een draad toen ze werd gered, maar op de een of andere manier vond ze de kracht en de wil om terug te komen.

Hoewel veel honden nooit een tweede kans krijgen, heeft het herstel van Cala duizenden geïnspireerd. Het verwarmt zeker mijn hart!

Vandaag leeft Cala met een pleeggezin dat haar alle liefde en aandacht geeft die ze nodig heeft.

Lya Battle heeft intussen talloze honden in haar leven gered en zal ernaar streven nog veel meer te sparen. Voor haar is Cala’s verhaal echter een verhaal dat ze nooit zal vergeten.

Deze verbazingwekkende redding is een klassiek voorbeeld van goed versus kwaad. Uiteindelijk, zoals altijd, triomfeert liefde over alles!

Like en deel als je akkoord gaat.

Hulpeloze hond sterft een langzame, pijnlijke dood nadat hij levend wordt begraven door bouwvakkers in India

Buurjongen gooit 7-jarige onder de nagellakremover en steekt hem in brand