in

Hond heeft een hart van goud – het toont aan waar onze viervoeters tot in staat zijn

Dieren blijven me verrassen. Vrachtwagenchauffeur Dan is zeker zo´n verrassing tegengekomen toen hij een keer langs de weg parkeerde om een hond te pakken die hij langs de weg vond in zijn eentje.

Maar in plaats van naar de chauffeur toe te rennen voor eten, begon de kleine hond gelijk te blaffen en gebaarde om hem te volgen richting een bos vlakbij.

De chauffeur besloot hem te volgen – en had nooit kunnen verwachten wat hij daar zou aantreffen.

We weten dat honden hele lieve dieren zijn die niets kwaads in de zin hebben. Maar soms blijven ze ons verbazen, zeker als het aankomt op andere dieren. Dan had daar al snel bewijs van.

Op een dag, toen hij over de snelweg reed, zag hij een hond op de vluchtstrook. Hij wist gelijk dat hij zo niet door kon rijden. Hij wilde de kleine hond redden – dus hij remde af.

Lees ook  Hond benadert een gewonde kat en doet het ondenkbare

De hond had echter geen interesse om gered te worden door Dan. Hij begon te blaffen en rende richting het bos.

De hond stond erop dat Dan hem volgde richting het bos. Dan volgde en liep achter de hond aan.

De ontdekking

Al snel werd duidelijk waarom de hond zo had staan blaffen.

Onder een paar bosjes lag een klein konijntje. Dan raapte het beestje op, en het konijn deed niets. Hij nam hem mee naar zijn vrachtwagen, met de hond vlak achter hem.

Hij gaf zowel het konijn als de hond wat eten dat hij nog in zijn vrachtwagen had liggen: een snack voor de hond en wat sla voor het konijn. Hij reed vervolgens met ze naar het dichtstbijzijnde dierenasiel die ze opnamen.

Lees ook  Als de zwarte kat de tuin uit komt, hangt er een levende slang uit zijn neus! Maar een tweebener weet daar de juiste remedie voor

Vandaag de dag leven zowel de hond als het konijn in een nieuw thuis, schrijft organisatie Humane Society of Summit County.

De acties van zowel Dan als de hond in dit verhaal hebben mijn hart verwarmd! Ik ben onder de indruk van de keuze van Dan om te stoppen en een straathond te helpen – en de actie van de hond om het konijn te redden! Beide zijn echte helden, als je het mij vraagt!

Voel je vrij dit artikel te delen met je vrienden op Facebook zodat meer mensen dit wonderlijke verhaal kunnen lezen.

Iemand hield hond 10 jaar lang vastgeketend – maar zie nu hoe deze dierenredder hem bevrijdt

Gemene bende steekt moeder en haar babyolifantje in brand.