in

Hond graaft gat in gazon – als straf werden zijn voorpoten afgesneden

Het is, naar onze mening, een van de wreedste dingen die je kunt doen: een onschuldig dier pijnigen. Desondanks blijft het tot onze grote spijt elke dag nog steeds voorkomen.

Dit is ook wat True overkwam, maar zijn verwondingen waren afschuwelijk.

Het gebeurde nadat True blij speelde in zijn tuin, in Rusland. Hij hield van graven en groef een groot gat. Maar zijn eigenaar was daar niet blij mee.

De eigenaar was verslaafd. Onder de invloed van drugs sneed hij True’s twee voorpoten af, als ‘straf’ voor het graven van een gat, aldus Western Journal. De man overleed later aan een overdosis.

True kreunde van de pijn, wanhopig op zoek naar hulp. De viervoeter had veel bloed verloren, maar gelukkig had hij behulpzame buren.

Lees ook  Hond werd geadopteerd, maar keerde 11 keer naar het asiel terug. Dan beseffen ze eindelijk waarom.

Ze snelden met hem naar de dierenarts die het bloeden stopte. Later werd True overgedragen aan een dierenasiel waar de vrijwilligers zo goed mogelijk voor hem zorgden.

Hoewel de arme hond aan zijn lichamelijke wonden werd behandeld, werd gevreesd dat de mentale stress te groot zou zijn voor True.

Een hond zonder voorpoten vereist heel veel training en ondersteuning, maar niemand wilde de hoop opgeven.

Ze deden er alles aan om een liefhebbend gezin te vinden dat klaar stond om True de aandacht te geven waar hij o zoveel behoefte aan had.

In een wanhopige poging plaatsten ze een bericht op sociale media waarin zijn geschiedenis en huidige toestand werd uitgelegd.

Gelukkig werd de post veelvuldig gedeeld – tot aan de andere kant van de Stille Oceaan raakte True duizenden harten. Waaronder dat van Erin Blaak, een jonge vrouw uit Toronto.

Lees ook  11 schadelijke voedingsmiddelen die je je hond nooit moet laten eten

Ze besloot onmiddellijk om hem te adopteren. Erin was bereid om True veel liefde en aandacht te geven. Ze betaalde voor zijn vliegticket naar Canada en een speciaal aangepaste rolstoel om hem te helpen rond te komen.

In het begin was de arme hond nog erg verlegen, maar hij begon langzaam maar zeker te herstellen. Na een paar maanden was hij alweer bijna de oude!

Met liefde, zorg en wilskracht kom je een heel eind. We zijn zo ontzettend blij dat True een liefhebbend gezin heeft gevonden en een nieuwe kans in het leven heeft gekregen. Deel dit bericht als je het hiermee eens bent!

‘Euthanasie wordt gezien als moord, maar deze dood van Luuk (4) was veel erger’

88-jarige werd bijna ver kracht door overvaller – toen zei ze drie woorden waardoor dader vluchtte