in

Hond doodgeschoten tijdens wandeling in Limburgs bos: ‘Dit is afschuwelijk’

In het Limburgse Hoogbos in de Voerstreek is gistermiddag een hond doodgeschoten. Het baasje van de Duitse herder is verbijsterd en wil andere hondeneigenaren waarschuwen.

In het Limburgse Hoogbos in de Voerstreek is gistermiddag een hond doodgeschoten. Het baasje van de Duitse herder is verbijsterd en wil andere hondeneigenaren waarschuwen.

Samen met haar twee honden liep de Maastrichtse Margriet Rennenberg gisteren in het Hoogbos. Haar Duitse herder Moos liet ze loslopen, de andere was aangelijnd. ,,Ze liep een stukje vooruit. Dat deed ze wel vaker,” zegt Rennenberg tegen 1Limburg. Dan hoort de vrouw ineens twee schoten en hondengejank. Wanneer ze Moos roept, reageert ze niet. Vervolgens hoort ze een auto wegrijden. Haar hond is spoorloos verdwenen.

Lees ook  Agressieve hond bijt kinderen in Serooskerke: vier gewonden

De Maastrichtse heeft gisteren en vandaag de hele dag naar haar hond gezocht, maar zonder resultaat. ,,Dit is écht afschuwelijk”, zegt Rennenberg tegen de Limburgse zender. ,,Ik vrees dat de jager haar heeft meegenomen. Een tijdje terug heb ik al eens een woordenwisseling met een jager gehad. Dit, omdat ik tijdens het jachtseizoen door het gebied wandelde. Toen werd ik uitgescholden.”

Lees ook  Hond leefde op een vuilnisbelt, maar veranderde volledig nadat eindelijk hulp arriveerde

Extra alert
Volgens Rennenberg heeft de politie haar eraan herinnerd dat ze haar hond aangelijnd had moeten houden. ,,Dat weet ik ook wel, maar dat wil niet zeggen dat je dan zomaar een hond mag doodschieten.” Ze denkt niet dat ze haar hond ooit nog terug zal zien, maar hoopt dat andere hondenbezitters door haar verhaal extra alert zullen zijn. ,,Ik moet er niet aan denken dat er nog een hond wordt doodgeschoten.” U kunt onderaan de pagina reageren:

Ze wou haar huwelijksreis niet laten verpesten door haar buikpijn. Maar dat had ze beter wel kunnen doen

Roxeanne Hazes showt voor het eerst haar babybuikje