in

Hond achtergelaten in Rotterdam, de reden is hartverscheurend

De hond was bij een gesloten asiel gedumpt
Dieren zomaar achterlaten is natuurlijk strafbaar. Helaas gebeurt het nog veel te vaak. Katten worden meegenomen in de auto en verderop gedumpt en honden worden op straat of in het bos achtergelaten. Wreed, want een huisdier kan zich niet redden in zijn eentje en heeft een betrouwbaar baasje nodig. Gister trof politie Rotterdam een Amerikaanse Staffordshire terriër aan bij een gesloten dierenasiel in Rotterdam west.

Toen ze de reden zagen, was iedereen geraakt.

Dumpen
Als je niet meer voor je dier kunt zorgen, is het de bedoeling dat het beestje naar een asiel wordt gebracht. Dit kost geld, wat waarschijnlijk de reden is waarom zoveel mensen ervoor kiezen om hun huisdier op straat te dumpen. De politie in Rotterdam trof daarom gister een Amerikaanse Staffordshire terriër aan bij een dierenasiel in Rotterdam West. Ze vermoedden dat het om een gedumpte hond ging, maar deze hond was niet alleen, hij had een briefje bij zich.

Lees ook  Brett (31) ziet zijn pasgeboren babydochter en sterft

Hartverscheurend
Bij de hond werd een briefje gevonden met de tekst: “kan niet meer voor hem zorgen. Heb geen inkomen en ben zelf nu op straat. AUB zorg goed voor hem. Is goeie hond, ik kan niet anders doen dan zo – sorry. Zijn naam is Zion. 2,5 jaar oud.”

Lees ook  Tij verrast wandelaars Renesse: Belgische (45) en hond overleden

Zoektocht
De politie is nu op zoek naar het baasje van Zion.Niet om hem of haar te straffen, maar om deze persoon hulp te bieden. Daarom is er nu een landelijke zoektocht. Kent iemand de eigenaar van Zion? Neem dan contact op met Hans Manse van Politie Rotterdam.

Moeder van Fleur (6) tegen begeleidster Oss: ‘We zijn echt niet boos’

Een man bouwt dit bijzondere hok in zijn voortuin. Moet je de binnenkant eens zien!