in

Hond achtergelaten in park met “gratis” op haar vacht geschreven met permanent marker

Het is altijd een trieste situatie om een ​​huisdier op te geven. Maar als je om welke reden dan ook echt niet langer voor je huisdier kan zorgen, ben je het tenminste aan het dier verplicht om het op een juiste en ethische manier weg te geven.

Je moet proberen je huisdier een goed nieuw thuis te bezorgen, of in ieder geval over te geven aan een dierenasiel als dat kan.

Wat je niet moet doen, is ze weggooien, wat helaas iets is wat veel onnadenkende eigenaren hebben gedaan. Het is onverantwoordelijk en brengt het dier in gevaar.

Dat was het geval voor één hond, wiens voormalige eigenaar haar op zo’n bizarre manier in de steek liet dat hulpverleners diep ontroerd waren door de aanblik. Maar met een beetje liefde veranderden ze haar leven.

In mei 2018 werd een lab-mix puppy gevonden in Yoctangee Park Chillicothe, Ohio. Mensen realiseerden zich onmiddellijk dat ze was achtergelaten door haar vorige eigenaar… omdat het overal op haar stond geschreven.

De hond had de woorden “free dog” ofwel “gratis hond” grof op haar zijde geschreven met permanente marker.

Erger, ze had overal markeerstift op haar vacht.

Op het gezicht van de arme hond stond “alleen een goed huis”, terwijl er aan de andere kant stond: “Ik ben een geschenk van God.”

“Meestal probeer ik mezelf te beheersen met mijn werkleven en met wat ik elke dag zie, maar dit maakt het nog veel erger!” zei Brittany May van de Ross County Humane Society, die foto’s van de hond op Facebook plaatste.

“Hoe ga je je hond dumpen en er gratis op schrijven met een permanente marker! Ik snap het gewoon niet! ”

Lees ook  Paard vecht voor zijn leven als eigenaar hem achter auto bindt en begint te rijden

“Dit is een heel nieuw niveau van laag!”

Ross County Humane Society nam de hond op en noemde haar Marvella. Ze hadden nog nooit zoiets gezien.

“We waren allemaal een beetje geschokt”, vertelde officemanager en adoptiecoördinator Sarah Cantrell aan Today. “Het is gewoon iets wat zo kinderachtig is.”

Hoewel de markeringen grof en vernederend lijken, is een ernstiger probleem dat de hond buiten werd gedumpt en aan het begin van de zomer werd blootgesteld.

Sarah zegt dat veel in de steek gelaten honden niet overleven als ze alleen worden achtergelaten.

Marvella was gelukkig gelukkig ongedeerd en kreeg alle zorg die ze nodig had. Het personeel werkte hard om de marker weg te schrobben.

“Ze is gezond en lief en heeft gelukkig geen last van blootstelling aan hitte,” zei Sarah.

Volgens Today is de eigenaar beschuldigd van wreedheid jegens dieren, achterlating en het niet in licentie geven.

Ze is echter naar voren gekomen om haar kant van het verhaal te vertellen. Marvella’s voormalige eigenaar, Kendra Stafford, vertelde WCMH dat haar huisbaas haar dwong de hond weg te doen.

Ze zei dat ze tevergeefs probeerde een huis voor haar te vinden en dat de asielen allemaal vol waren, dus nam ze haar toevlucht tot het achterlaten van de hond in het park met een teken.

“Ik ging naar mijn auto om een ​​stuk tape te zoeken, kon geen stuk tape vinden,” zei ze. “Ik haalde toen een permanente marker tevoorschijn die niet op mijn hond mocht worden gebruikt …

en toen ik dat deed, had ik dat gemene moment waarop ik dacht: oh mijn god, ik heb het verknald, ze ziet er vreselijk uit.”

Lees ook  Choquerende beelden: de trieste waarheid achter olifanten ritjes

“Ik heb spijt dat ik op de hond heb geschreven en dat was een vergissing maar er zaten allemaal goede bedoelingen achter.”

Maar het netwerk meldde dat Ross County het enige asiel in het gebied is en ze hebben geen geschiedenis over Stafford die met de hond naar hun toe was gekomen wat voor twijfel doet zorgen over haar verhaal.

Sarah Cantrell vertelde aan Today dat ze voor een ​​overnamevergoeding van $50 vragen om een ​​dier op te nemen maar ze zullen mensen helpen met hun specifieke situaties.

Gelukkig heeft dit verhaal een goed einde voor Marvella. Toen ze weer gezond was, werd ze aangenomen voor adoptie.

Vanuit het hele land kwamen oproepen en berichten binnen van mensen die haar wilden adopteren. Een hogedrukreinigers bedrijf meldde zich zelfs aan om haar adoptiekosten te betalen en anderen wilden haar zorgkosten dekken.

Uiteindelijk ging ze naar een liefdevol huis met Linette Wrightsel en haar familie.

Hoewel het een gelukkig einde is voor deze mishandelde hond, zijn er nog steeds veel anderen die onze hulp nodig hebben.

“Vergeet niet dat er in een opvangcentrum op een bepaalde dag honden zijn weggegeven als” vrij tot goed thuis “en wachten op hun voor altijd thuis, net als Marvella,” schreef Ross County op Facebook. “Steun alstublieft uw lokale dierenasielen en adopteer, winkel niet.”

Het is geweldig om te horen dat Marvella voor altijd een goed huis heeft gevonden! Met dank aan de redders die voor haar zorgden, en laten we hopen dat mensen zoals zij overal voor verlaten honden blijven zorgen!

Deel dit inspirerende verhaal!

Broers en zussen herenigd na crash die ouders en 2-maanden-oude zusje heeft gedood

Jan Smit emotioneel: ‘Vergeten kan ik je nooit’